spremenjeno materino znamenje
pozdravljeni,
upam, da sem se obrnila na pravi forum.
nad trebuhom imam materino znamenje, ki je precej dvignjeno nad kožo. prej mi ni povzročalo problemov, zadnjih nekaj dni pa me je začelo boleti. najprej me je bolelo samo na dotik, zdaj pa bolečino čutim tudi, ko se premikam. okoli znamenja se mi je pojavila rdečica, oteklina, pa tudi samo znamenje se je povečalo. danes pa sem opazila, da mi iz znamenja teče bela tekočina, kot bi se zagnojilo. ampak nima nobenega vrha kot mozolj, teče direktno iz znamenja. zanima me ali je lahko s tem kaj narobe, je lahko rak ali zgolj mozolj?? je pametno, da grem k zdravniku, ali pretiravam?
že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore!!
Anja, res bo najbolje, da greš čim prej pokazat k splošnemu zdravniku. Če bo ta ocenil, da je potrebno, te lahko urgentno pošlje na dermatološko kliniko, kjer delajo ambulante dopoldan in popoldan in z napotnico z oznako “nujno” si TAKOJ, še isti dan, na vrsti.
Kar pogumno. Vsako spremenjeno znamenje še ne pomeni nujno raka.
Javi nam, kako si opravila.
Lep pozdrav, Kristina
Draga Anja,
naj dopolnim Kristinin nasvet s predlogom, da zahtevaš kirurško odstranitev tega znamenja, četudi se to morda tvojemu zdravniku za zdaj ne bi zdelo potrebno. Razlog za to je njegova dvignjenost nad kožo in mesto, kjer ga z obleko nehote stalno iritiraš, kar ima lahko za posledico njegove spremembe.
Držim pesti, da se še javiš in to z dobro novico.