Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica Spoznavanje potencialnih partnerjev in pomen usode

Spoznavanje potencialnih partnerjev in pomen usode

Pozdravljeni,

želela bi še malo drugih mnenj glede tematike o kateri zadnje čase veliko razmišljam.

Nekako že venomer verjamem v to, da za vsakega obstaja nekje nekdo, ki je pravi/prava. Ampak, v kolikor ti ta oseba ne prekriža poti oz. ti sploh ni dana možnost spoznanstva, to pomeni, da se lahko še tako trudiš s spoznavanjem xy števila ljudi in iz vsega skupaj nič ne bo. Tako nekako je sedaj moj zaključek in me zanima, če samo jaz tako vidim te zadeve?

Kajti okoli sebe imam nekaj prijateljev, zelo prijetnih karakterjev, ki spoznavajo ženske, a so venomer zavrnjeni in to traja že več kot desetletje. Recimo enemu prijatelju ženske ne dajo niti možnosti, da bi jih lahko v živo spoznal. Spoznava preko neta in dopisovale bi si še, ko pride do tematike srečanja v živo, izginejo ali zavrnejo. Drug jih spoznava v živo, a je venomer zavrnjen, če mu je katera všeč. Tretji namerno spozna res veliko število žensk in tudi kaj več od prijateljstva ne nastane. Četrti se sploh ne trudi s spoznavanjem, ima pa zelo širok krog prijateljev, vedno je nekje naokoli, a vseeno se na njegovem ljubezenskem področju ne zgodi prav nič.
Potem na drugi strani so ljudje, ki niso naredili za spoznanje niti toliko kot je črnega pod nohtom, a kar tako mimogrede jim nepričakovano nekega dne prekriža pot pravi partner zanje. Recimo ženska, ki je celo bila v zvezi in je šla na nek tečaj, tam slučajno naletela na moškega, ki ji je bil kot pisan na kožo, pustila prejšnjega in sedaj je s tem poročena že veliko časa, imata otroke, sta srečna. In še je takšnih primerov.

Iz vsega tega lahko sklepam, da je zelo veliko odvisno od naše usode ali kako? Čeprav na vsakem koraku poslušam, kako smo sami kreatorji svojega življenja, samo meni se zdi, da vsaj v tem primeru sploh ni tako. Ker potem bi tisti, ki se res trudijo, morali biti za svoj trud že zdavnaj poplačani, oni, ki se nič ne trudijo pa še danes samski.
In tako mi vedno bolj ostaja prepričanje, da v kolikor ti primerna oseba zate ne prekriža poti (usoda), boš se lahko še tako trudil in preprosto nič ne bo.

Kakšno je vaše gledišče pri tej tematiki?

New Report

Close