Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje spolnost med nosečnostjo

spolnost med nosečnostjo

mene pa zanima kako je s spolnostjo med nosečnostjo?

pa še to kako se prehranjujete in kaj jeste med nosečnostjo?

Spolnost: tako kot prej, samo manj jo je, ker pri meni ni take želje.

Prehrana: tudi tako kot prej, nobenega kompliciranja, vsega po malem, od mesa, zelenjave, sadja, sladic naprej, občasno tudi kakšno pekočo zadevo, tunino, gobe,… Ogibam se samo tistim stvarem, ki jih ne smem zaradi neprebolene toksoplazmoze (pršut, tatarski biftek, salame). Zaenkrat je kri odlična, tako da ne posegam po kakšnih nadomestnih vitaminih in mineralih v obliki šumečih tabletk.

Prav lepo pozdravljena!

Sama ne spadam več med nosečnice saj sem pred 3,5 meseci rodila čudovitega sinka.
Bi ti pa nekaj priporočila glede prehrane: res je, da jej raznoliko prehrano, izogibaj pa se pršutu, gorgonzoli in ostalim plesnivim sirom, gobam, paštetam in na splošno jedi,ki so v konzervah. To bi ti res svetovala, po porodu boš lahko vse to jedla. Privošči si surovo zelenjavo in sadje, saj po porodu lahko ješ le kuhano (če boš dojila). Predvsem pa zaužij veliko hrane, ki vsebuje veliko železa ( špinača, rdeča pesa,…) in predvsem veliko pij – voda.

PA SREČNO!

nova
Uredništvo priporoča

Pozdravljena!
Se strinjam z Matejo in Leo. Je pa res, da se ti bo (po vsej verjetnosti) luštalo Ravno tisto, kar naj nebi jedla. Jaz sem občasno pojedla tudi kakšno salamo, hamburgerja, da sploh ne omenjam, in še kaj bi se našlo.
Želim ti rečti to, da če se včasih v čem pregrešiš, da ne bo nič narobe (razen surovih stvari kot je biftek in podobno pa res ne jej).

Pa lep pozdrav
Naty_ka, 38t

Jaz sem trenutno noseča 30t, jem pa praktično vse, razen plesnivih sirov (ki so mi drugače res njam) in bifteka. Vem, da je cel kup zadev, ki naj bi bile med nosečnostjo prepovedane, vendar pa sem sama takšen tip človeka, ki se bolj ravna po instinktu. Če mi zapaše suha salama, si jo brez slabe vesti privoščim. Drugače pa čim več sadja in zelenjave.

Kar se spolnosti tiče…..na začetku sem malo “štrajkala”, ker sem zelo bruhala, potem pa so se zadeve začele normalizirati. Sedaj pa je tako, kot da sploh ne bi bila noseča….no, zaradi trebuha se je treba malo prilagoditi, vendar to ni nobena ovira:).

Zakaj tatarski biftek ni priporočljiv? Zaradi toksoplasmoze? Jaz že dva tedna sanjam o njem, pa si ga ne upam privoščit.

Helena

Zakaj pa pasteta ni uredu? Jst obozujem Argetino kokosjo pasteto…:(

Ja seksat pa itak ne smemo, nam je dr prepovedal:( Pa sem sele v 7t.

Paštete vsebujejo veliko različnih soli, konzervansov (zatekanje in zadrževanje vode v telesu, povišan krvni pritisk) in če so narejena iz jetrc tudi vitamina A, ki v velikih količinah lahko pozroči napake pri razvoju ploda. Saj malo jo ne škodi, vsak dan pa jo ni priporočljivo jesti. Večina paštet tudi ni primerno toplotno obdelanih, da bi bile uničene morebitne škodljive bakterije in virusi, kot npr. toksoplaza, ki pozroča toksoplazmozo.
Tatarski biftek, suhe salame, pršut,… torej vse kar vsebuje sveže, toplotno neobdelano meso, lahko vsebujejo toksoplazmozo, zato naj bi bila ta hrana nosečnicam, ki toksoplazmoze še niso prebolele, prepovedana. Druge pa si lahko mirno privoščijo tudi kakšno salamo (najbolje industrijsko predelano) ali kaj podobnega. Vendar naj bi tudi za to veljale manjše količine, znova zaradi soli, konzervansov, barvil in drugih dodatkov.

Torej velja, da lahko nosečnica je vse po vrsti, za nekatere nosečnice pa veljajo določene prepovedi.

Pa tako mi diši ogrska salama iz hladilnika…. :-).

Uuuu, jaz sem imela že v prvi nosečnosti zastarano toksoplasmozo, tako da si potem lahko privoščim kak košček kruha s tatarskim…

Helena

Joj, Helena, sem ti fovš :-). Jaz bi tudi. Ah, bo treba počakati še nekaj mesecev. Pa sami prazniki so vmes :-(.
Presneti mački, v postelji so mi spali celo otroštvo, pa me nobeden ni okužil :-).

ja sej jaz sem tudi šele v 7t oz kak dan manjka.
kaj pa kavo se lahko pije?

🙂 Bo pa drugo leto med prazniki dvojni užitek, ker boš nadomeščala za nazaj 🙂

Helena

Helena, brez skrbi, bom pravi pujsek. :-).

Katica, tudi kavo lahko piješ, seveda to ne pomeni 3 litre na dan, ampak skodelica ali dve, še posebej dopoldne, ne škodujeta. Pa tudi kakšen kozarec vina občasno ne škoduje.

Spolnost med nosečnostjo: super kot še nikoli! Komaj čakam, da bom spet noseča.

New Report

Close