Lep pozdrav!

Zanima me, kako veš, če je ženska res frigidna, ali pa je problem le v psihi? Če še nikoli ni doživela orgazma, kaj naj naredi, če sama ne zna prit do tega? Pri fantu pa je psihično lažje se kaj zgovorit. A lahko s čim umetno prideš do tega, da vsaj veš, če sploh lahko. Da prideš čez prvo oviro ali to po daljšem času ni več možno?
Vseeno uživam, mi je zmeraj dosti do tega, vse ostalo je krasno, a se ne morem pripravit do tega, da bi vztrajala do konca, ker itak mislim, da ne morem. Kaj naj naredim? Zdaj, ko imam fanta, ki mu to ful pomeni (skoraj več kot meni) je šele postal to večji problem. A sem edina s takimi težavami, da v nobeni rubriki ne zasledim česa podobnega?
Hvala za odgovor!

Spoštovani”obupan sonček”,
prav gotovo niste frigidni, saj s tem pojmom označujemo pomanjkanje ali izgubo spolne želje pri ženski,pri vas pa gre preprosto le za to,da še niste doživeli orgazma čeprav vas sicer spolna aktivnost veseli.Po statistiki ima takšne težave zorgazmom le 5% poročenih žensk po 35 letu starosti.Statistiko je treba razumeti takole: biti poročena pomeni imeti možnost rednih spolnih odnosov, ne pa imeti veljaven dokument o zakonski ali kakšni drugačni zvezi,meja 35 let pa je določena kot čas dokončne psihoseksualne zrelosti( takrat predpostavljamo,da ima ženska izkušnje, izgubi bojazni, predsodke in je v dobri fizični in hormonski kondiciji.) Sklepam, da imate do te starosti kar še nekaj časa, zato le redno vadite,upoštevajte pa naslednje:
Če še nimate pogojev za naraščaj, se zaščitite!
Spolnost ni tekma, ali postavljanje rekordov, ,je in mora ostati užitek!
ZA SVOJ ORGAZEM JE VSAKDO ODGOVOREN SAM, partner(ka) ga lahko pospeši, NI PA GA DOLŽAN(ŽNA) PRISKRBETI !
Za spolnost si vzemite dovolj časa.
Sprostite domišljijo, dovolite si vse tisto, kar je vam všeč,a partnerja ne moti.
Brez strahu pričakujte 35. rojstni dan

Spoštovani!

Najlepša hvala za odgovor, ste me zelo pomirili!
Vseeno pa se mi vse skup ne zdi tako nedolžno. Spolne odnose imam že zelo dolgo (par let) a mi prej(drug fant) sploh ni bilo do tega. Zdaj pa; jemljem tabletke, se sprostim, običajno traja vse dobre pol ure do uro. On me sprašuje, kaj naj… vse mu lahko povem, le tega ne ve, da mi še nikoli ni prišlo, ker me je sram priznat. Drugače nama je vedno boljše samo jaz mam še kar v glavi, da sploh ne morem. Zanima me, če so kakšne hormonske tablete ali kaj podobnega,kar bi mi pomagalo vsaj za začetek? Sama ne morem čez to, je že preveč v podzavesti. No, do 35. pa je res še zeeelooo dolgo.
Najlepša hvala za odgovor, lep pozdrav!

nisi, probaj kaj drugega………..če ti ne bo vseč lahko vzames kot izkusnjo če bo pa uredu bos spoznala nekaj …….obupan sonček je pisal/pisala:
>
> Lep pozdrav!
>
> Zanima me, kako veš, če je ženska res frigidna, ali pa je
> problem le v psihi? Če še nikoli ni doživela orgazma, kaj naj
> naredi, če sama ne zna prit do tega? Pri fantu pa je psihično
> lažje se kaj zgovorit. A lahko s čim umetno prideš do tega,
> da vsaj veš, če sploh lahko. Da prideš čez prvo oviro ali to
> po daljšem času ni več možno?
> Vseeno uživam, mi je zmeraj dosti do tega, vse ostalo je
> krasno, a se ne morem pripravit do tega, da bi vztrajala do
> konca, ker itak mislim, da ne morem. Kaj naj naredim? Zdaj,
> ko imam fanta, ki mu to ful pomeni (skoraj več kot meni) je
> šele postal to večji problem. A sem edina s takimi težavami,
> da v nobeni rubriki ne zasledim česa podobnega?
> Hvala za odgovor!

New Report

Close