Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina spolni odnosi med nosečnostjo

spolni odnosi med nosečnostjo

Spoštovani,

mene pa zanima, ali lahko imam spolne odnose med nosečnostjo, če se je prva nosečnost končala s spontanim splavom v obdobju 7-8 tednov.

Razloga za splav ne poznam, moja ginekologinja pravi, da se je najverjetneje zgodil zato, ker sem imela prekratko pavzo po jemanju KT (po 2 mesecih sem zanosila), ob UZ pregledu pa se je videla samo gest. vrečka,brez otročka, ploščata. Kasneje so ob pregledu ugotovili, da nimam pregrade, tako da to ni bila ovira.

Zdaj sem ponovno zanosila (cca 8 mesecev po splavu) in me skrbi, če spolni odnosi lahko kaj vplivajo na nosečnost? Ali se moram zaradi sponatanega splava pred 8 meseci odpovedati spolnim odnosom ali pa so dovoljeni?

Hvala za ogovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Imeli ste t.i. neplodno nosečnost, ker v mehurčku sploh ni bilo plodu. Problem je relativno pogost in ga ni moč pripisati kakemu psoebnemu vzroku, zato naslednje nosečnosti ne morejo biti nič ogrožene. Lahko imate spolne odnose, razen če ne prakticirata kakšnih brutalnih udarcev z medenico v vaš trebuh, pa še to bi bilo neugodno tam nekje od petega šestega meseca dalje (kot bi dobili brco v trebuh).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close