Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Spolne bolezni

Spolne bolezni

Pozdravljeni!

Zanima me imam fanta in spolne odnose z njim,pred kratkim mi je
priznal da je imel triper in da se je pozdravil,šel je doktorju in dobil
inekcijo itd. to je bilo že pred parimi leti!Zanima me če to lahko
povzroči neplodnost ali kaj drugega?Od česa pride ta bolezen?
Hvala za odgovore!

Spoštovani!

Soliden fant, ker to pove. Pri moškem praviloma ne povzroči neplodnosti, ker se okužba kaže z izcedkom, ki jih moti in se zdravijo. Pri ženskah izcedek bolj prikrit, ali ga ni, okužba pa se lahko naseli v jajcevodih in tam nastanejo kot posledice vnetaj zarastline, ki povzročajo neplodnost. Gonoreja je spono prenosljiva bolezen, ki se prenaša s spolnimi odnosi in povzroča okužbe spolovil (pri oralnem odnosu npr. tudi angino). Zdravi se s penicilinom in drugimi antibiotiki. Nekako po pravilu se z zdravljenjem teh bolezni pri moških ukvarjajo deramtologi. Vi obiščite ginekologa, če bi ob sumljivih znakih želeli preveriti, če ste okuženi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani dr. Kersnik!

Pred dobrim tednom in pol sem imel spolni odnos in takoj drugo jutro sem na glavici penisa zaseldil rdeče izpuščaje-pikice ter na spodnjicah je moč zaslediti belo-rumenkaste madeže, prvi oz. drugi dan je bilo tudi malo srbeče. Vse skupaj ni boleče in niti pri uriniranju ni bolečine. Situacija se po enem tednu in pol kljub redni higieni ni spremenila zato se obračam na Vas in me zanima kaj neki sem to dobil (ali so to glivice ali celo kaj hujšega)?

Za odgovor se Vam vnaprej najlepše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam!

Marko

Spoštovani!

Še najbolj verjetno so to glivice, za kar potrebujete antimikotično mazilo, ki vam ga lahko predpiše vaš zdravnik. Kondom je zakon.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close