Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja spol otroka- razočaranje

spol otroka- razočaranje

imam tri deklice, najstarejša ima 9, srednja 5 in najmlajša 2 leti. Rada jih imam bolj kot vse na svetu. Ob rojstvu prve sem bila presrečna, da je deklica.Pri drugi sem si že želela, da bi bila fant, ampak, ker sva si z možem vedno želela tri otroke, se nisem preveč sekirala. Prepričana sem bila, da bo pa tretji gotovo fant (naj povem da kljub želji po treh bi se najbrž, če bi imela po dveh parček ustavila).Kljub temu, da imam v familiji vse pošlihtano, hiša, avto, dobri službi, zdrave punce se ves čas počutim, da mi nekaj manjka. Kljub temu, da sva z možem pri treh otrocih zaključila si potihem želim še fantka. Če bi bila 100% da bi nama to uspelo sploh nebi razmišljala (finančno bi nama zlahka zneslo). Vem, da me boste napadle, da je važno zdravje in oh in sploh, vendar me zanima, ali med vami res ni nobene, ki ima dva ali tri otroke istega spola, pa si želi, da bi imela še drugi spol? Ali tudi ve na mamice s parčkom gledate kot na srečnice? (seveda se zavedam, da imajo lahko punčko in dečka, doma pa nevzdržne razmere…). Vem, da je neumno se odločati za otroka zato, da bi dobil določen spol in vedno sem bila proti temu.Kljub temu, da smo na zunaj srečna družina me ta želja po fantku ves čas razžira.

Zdaj pa super mamice hitro udrihat po meni, ki sem upala povedat nekaj, kar se ne sme niti pomisliti, kaj šele reči.

Vprašaj Pušenjaka na sosedovem forumu, kako se naredi fantka, so neka dejstva. Pa kaj če si želiš fantka, saj si vsi potihem nekaj želimo, samo ene ne povedo in so pametne. Vso srečo.

Najprej moram povedat, da nisem v taki situaciji kot ti. Sem najbrž ena izmed “srečnic”.

Sem si pa v prvi nosečnosti močno želela deklico. To sem tudi dobila ampak vem, da bi bila vsaj malce razočarana, če bi izvedela, da bo fant. Pa ne, da bi fanta imela zato kaj manj rada ampak vedno sem si pač želela deklico.

V drugo je bilo ravno obratno, sem želela še fantka in očitno imam srečo. 🙂

Imam pa prijateljico, ki ima 2 fanta in si je vedno želela deklico. Zdaj bi rada še enega otroka ampak kot pavi le, če bi vedla, da bo deklica. Pa ima oba svoja sinova neizmerno rada.

Hočem povedat, da si povsem normalna in da razumem, da tvoja želja ne pomeni imeti otroka drugega spola kaj manj rad.

Sem pa prepričana, da se bo našlo kar nekaj takih, ki se s tabo ne strinjajo.

tUDI SAMA IMAM DVA FANTA IN SEM SI POTIHO ŽELELA DA BI BILA ENA PUNČKA,PA SE S TEM NE OBREMENJUJEM,KER VEM DA JE SPOL LOTERIJA.

veš kaj, jaz imam dve pupi. pri drugi nosečnosti sem si tudi želela punčko. morda je mož bil malo razočaran, ampak je sedaj vesel, da ima dve princeski. včasih se pogovarjava, da bi imela še enenga otroka, mož vedno govori, da bo ta tretji fantek. toda če se bova za to odločila, bom jaz zelo vesela, če bi bila spet punčka. a ni to nekaj posebnega, če so tri punce? malokdo jih ima, ponavadi je pri treh vedno mešano, ampak tri “babe” to pa je nekaj 🙂 jaz nikoli nisem razumela ljudi, ki so rekli, da je lepo, če sta par. zakaj je to lepo, kaj je v tem tako lepega? jaz bi na tvojem mestu bila zelo vesela za tri pupe!!!

Zakaj bi ti kaj manjkalo? Kaj misliš, če bi imela fantka , potem pa bi se ti sanje izpolnile? Potem pa bi ti verjetno kaj drugega manjkalo.

Res te ne morem razumeti, sploh pa ker imam dolgotrajno bolanega otroka.

saj pravim, da ne bo pomote. Vse tri punce imam neizmerno rada, in niti ene nebi zamenjala za fanta. Sestra ima dva otroka, punčka je na las podobna mojim, fantek pa je tak cortek. In se večkrat vprašam- ali bi bil tudi moj podoben? Večkrat razmišljam o tem, da če bi se nam posrečil fantek, bi bilo pa gotovo kaj narobe z njim. Tko, se mi zdi, da bi kar izzivala usodo.

Nekaj na tem res je. In sicer to, da so moški spermiji hitrejši kot ženski, ženski pa bolj vzdžljivi.

Če seksaš torej (nisem prepričana, če bom navedla pravo število dni) 2 dni do ovulacije ali manj, je več možnosti za fantka, saj so ženski spermiji bolj počasni in ko prispejo do tja, je lahko že prepozno (ovulacija je mimo).

Če seksaš 3 do 5 dni pred ovulacijo imaš več možnosti za deklico, saj v tem času moški spermiji “pokrepajo”, ženski so sicer bolj počasni ampak bolj vzdržljivi in zato zdržijo do ovulacije.

Tako nekako, kot sem napisala, tole z dnevi sem že malo pozabila. Ampak to je razlaga možnosti. Kar pa seveda ne pomeni, da to 100% drži. Ker konec koncev je težko točno vedet, kdaj je ovulacija. Če pa že veš, kdaj je, je pa težko vedet, kdaj si 5 dni pred. 🙂

Te razumem. Čeprav se meni zdi, da spol niti slučajno ni pomemben, te po eni strani razumem. Jaz imam prvo punčko. In v drugo sem si potiho želela še eno punčko, saj sem bila le-te že “navajena”. No, dobili smo fantka. Sicer ne morem reči, da sem bila ravno razočarana, ampak kar nekaj časa me je glodalo, zakaj neki ni punčka (hormoni so delali svoje). Hkrati pa sem imela tako slabo vest zaradi sina, ki sem ga imela od prvega trenutka neizmerno rada! Ko je bil star 3 mesece, se spomnim, da sem prijateljici rekla, da sem se končno navadila, da imam fantka.

Tudi teh mojih zmešanih občutkov nisem obešala na veliki zvon, saj sem vedela, da jih ljudje ne bodo pravilno razumeli. In seveda sem vesela, da imam in punčko in fantka – ampak prepričana sem, da bi bila enako vesela, če bi imela dve punčki ali dva fantka.

Poznam punco, ki je imela 2 hčerki in je rekla, da, če bi vedela, da bo 3. fant, bi takoj imela še tretjega. Po nekaj časa sta se odločila še za tretjega in rodila se je – punčka. Vem, da je bila razočarana, ko je izvedela, da bodo imeli še eno punčko, tako da nisi osamljen primer.

LP

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

Odkrito in zrelo si opisala svoja hotenja, tako da te kaka “udrihanja” ne smejo spraviti iz tira. Če bodo, bodo od saj veš kakih ljudi.

No, pač je res da so hotenja in želje kot nalašč kontra od stvarnosti, torej nam je vsem skupaj eno: živeti naprej s tem kar imamo.

Te čisto razumem, vendar kot so rekle zgoraj, spola pa še ne znamo naštimat. Naj ti povem, da ima moja sestrična tri punce, 8, 10 in 12 so stare in so pravi cukrčki. So tudi šli na to, da bi imeli fanta, ker si ga je ati neizmerno želel. Vendar je zdaj zaljubljen v te svoje čebelice, saj so vse po vrsti atijeve lubice. Pravi, da jih ne zamenja za cel razred fantov.

hvala za nasvete, kako narediti fantka. Po tej in še sto drugih metodah smo se ravnali že ko smo delali drugo in tretjo, pa ni prav nič koristilo. Zgleda, da je moj mož eden tistih, ki ima razmerje med moškimi in ženskimi spermiji porušeno. Sem pa nekje brala, da je v tujini za tiste, ki imajo dva ali več otrok istega spola možna umetna oploditev za doloćen spol? Je bil to kakšen nateg ali je res kaj na tem?

http://med.over.net/forum5/read.php?151,4602970,4603087#msg-4603087

Še ena podobna tema;

Lunca, jaz sem bila tudi takega razmišljanja kot ti. Nisem vedela, kaj bom s fantkom. Zaradi navade sem si želela punčko, ampak sem vseskozi vedela, da ne glede na to kaj bo, ga-jo bom imela najbolj rada. In tako je.
Tebe “rada bi vedela” čisto razumem in kakor koli se bosta odločila, vama oz. vam želim veliko sreče in veliko ljubezni, ker so ti naši otročki res eni veliki sončki.

Lunca in Dapajo, evo še ena taka. Med nosečnostjo sem se celo bala, ali bom lahko imela fantka enako rada, kot punčko. Ko pa je prišel, so bili vsi dvomi pozabljeni v trenutku.
Rada bi vedela – razumem te, da si želiš oba spola, vendar če se odločiš še za enega otroka, bodi pripravljena, da je lahko tudi punca, drugače raje ne.

Ljudje smo redko z vsem okoli sebe zadovoljni.
Ene motijo tašče, druge sitni sosedje, tretje pa grozno dejstvo, da nimajo otrok obeh spolov.
Največkrat se s takimi banalnostmi ukvarjajo tisti, ki imajo preveč časa in/ali premalo hobijev.

mogoče je pa čas, da spoznaš, da se vse naše želje v življenju ne morejo izpolniti!!!!!

poznam enega atija, ki je rekel, da je fantka tako enostavno narediti, samo punc se prej nabere.

malo za hec. drugače pa sem tudi sama si v drugo želela fantka, tudi prvi je fantek, ampak zato, ker sem nekako mislila, da ne bom znala z punčko. pa smo jo dobili. vendar je tako prisrčna, prav vesela sem, da jo imamo. imamo pa od februarja pa še enega fantka, tako da je kar fino imeti eno punco.

ima pa tudi od mojega moža brat kar 4 punce, pa so si pri tazadji nekako zelo želeli fanta. tako da je to res ena velika loterija, koj je že ena prej omenila.

upam, da vam rata. 🙂

Obakrat sem si močneje želela punčko, kot fanta in obakrat se mi je želja uresničila.
Saj vem, če bi dobili fanta bi ju ravno tako imela neizmerno rada.

Moja prijateljica je načrtovala PET otrok. Zelo si je želela punčko in sta delala že pri zanositvi “po receptu”, da bo punčka…in PRVI je fant, DRUGI tudi fant, TRETJI, ČETRTI in PETI je FANT… in sta rekla, da jim ni usojena deklica … in potem se je brez načrta rodila DEKLICA…TO JE BILO TAKO VESELJE…

Sama sem si tudi želela parček in ga imam. Ne vem, če bi se obremenjevala, če bi imela dve deklici…

New Report

Close