Najdi forum

Spol otroka

Pozdravljeni.

Noseča sem 28 tednov, stara 31 let, to je moja druga nosečnost. Na vseh dosedanjih pregledih ginekolog ni mogel ugotoviti spol otroka zaradi popkovnice, ki poteka vzdolž spolovila. Zanima me, če popkovnica zdaj pač vedno poteka na istem mestu, čeprav se otrok premika? Na morfologijo sem šla k drugemu ginekologu samoplačniško. Tudi ta ni mogel zanesljivo povedati, videl je edino ali moda ali pa vozel od popkovnice. Glede na to, da sem v 28 tednu, drugače več ne moremo izvedeti spol razen z uz? Glavno, da bo otrok zdrav, kar so ginekologi potrdili, ampak vseeno smo radovedni kaj pričakujemo.

Lp

Spoštovani,

ja, očitno vaš plod “jaha na popkovini” in to lahko traja tudi do poroda. Teoretično bstaja seveda še en način, da bi za spol ploda izvedeli pred njegovim rojstvom. Če vam je to tako zelo pomembno, si lahko za npr. 390 EUR privoščite NIPT test (neinvazivna preiskava na osnovi proste plodove DNA v vaši krvi). vključuje preverjanje trisomij 13, 18 in 21 ampak tudi prisotnosti ali odsotnosti kromosoma Y, ki sicer določa moški spol.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close