Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? splošni zdravnik lahko predpiše kontrac. tablete?

splošni zdravnik lahko predpiše kontrac. tablete?

ker nimam časa do ginekologa in nujno bi rabila recept za kont. tablete katere jemljem že en čas jemljem..
Me zanima mislite bi mi lahko moj sploš. zdravnik napisal recept za kon. tablete?
Saj res ne morem do ginekologa.

Meni jih vedno napiše, ko jih rabim. Pač mu razloži, da ne moreš do ginekologa. Ti pa lahko osebni zdravnik napiše samo 1 škatlico naenkrat.

Meni jih zdravnica ni hotela napisat ces, da ona ni zato tam, da bi mi pisala recept za kontracepcijo.

Seveda lahko.
če pa ima moralni zadržek mora sama najti nadomestilo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Kaj pa če jih še nikoli nisem uporabljala in sem stara 16 let? Mi jih tudi lahko predpiše osebni zdravnik?

NE!

ne! že enih 6 let je tako.

16-letnica pa kar h ginekologu, saj te ne bo pregledal konkretno – prvič ne (sicer pa ga lahko vse vprašaš na licu mesta).

Ne, tudi prvič lahko dekletu kontracepicijske tblete predpiše zdravnik, če se na to spozna (šolski, splošni). Ginekologi pa ginekološko ne pregledujejo do 21. leta, razen v primeru težav.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close