Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Splošni pregled po porodu

Splošni pregled po porodu

Spoštovani,
med nosečnostjo sem jemala železo (tudi po porodu prve tri mesece po nasvetu ginekologov iz porodnišnice). Drugih posebnosti (razen nizkega pritska) nisem imela. V mesecu maju nastopim službo. Pred nastopom bi rada opravila splošni pregled (kri, pritisk,…) Ali je v navadi, da se takšen pregled opravlja? Nočem namreč, da bi zdravnik rekel, da mi nič ni in me poslal domov!? Zanima me vaše mnenje!

Poleg me zanima še nekaj… ker imamo v družini kar nekaj rakavih obolenj (nazadnje je mama umrla za rakom na jajčnikih) ali priporčate kakšne preventivne preglede (mislim pri splošnem zdravniku)?

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam!

Spoštovani!

Takih pregledov navadno ne delamo. Če ste bili slabokravni pa je prav, da se pol leta do eno leto po končanem zdravljenju preveri stanje, in kasneje vsaj enkrat letno, da se začne jemanje železa prej, ko so vrednsoti hemoglobina že zelo nizke.

Če ima še kakšna druga sorodnica raka jajčnikov ali prsi, potem si pri ginekologu vedno izposlujte UZ rodil, ali pa naj vas na UZ pošlje vaš zdravnik vsaj enkrat na dve leti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close