splaV ALI NE
naj ti povem moj iskušnjo in mogoče boš nato le otehtala kaj narediti v tvojem primeru…stara sem 25 let, fant je star 26 let, živiva pri mojih starših v hiši in se odlično razumeva, imava hišo, avto, skratka vse kar potrebujeva za srečno življenje, vendar je nekje praznina..in ta praznina je pač otrok, ki nikakor in nikakor ne uspe, da bi končno zanosila…zdravim se že 2,5 leta in še nič….želim si, da bi bil vsaj en otrok, pa čeprav edini…jaz osebno nikoli in nikdar ne bi naredila splava, ker vem koliko trpljenja damo me ženske skozi, ki se srečujemo z neplodnostjo, koliko prejokanih noči in koliko trpljenja v upanju,, kdaj bo na test ++++, pa ga ni in ni…
premisli in se odloči…. mogoče pa ti v tretje, ko boš želela nikakor in nikakor ne bo šlo in ti bo kasneje žal… resnično premisli…
MARSIKATERA BI MORALA SPLAVIT A GREH PA NI KO GA RODIJO PA ZAVRŽEJO ,NE VEM ČE VESTE KAKO NEKATERE ZAPUŠČAJO OTROKE, JAZ POZNAM PAR PRIMEROV ,KO BI BILO BOLJŠE DA SO SPLAVILE NE PA DA SEDAJ OTROCI TRPIJO ZANEMARJANJE VČASIH SO BILI ČASI DRUGAČNI SO BILI VSI BOSI, PA NAGI ZDAJ PA ČE NIMA OSNOVNIH STVARI KOT SO RAČUNALNIK, KOLO,ROLARJI JE IZOBČEN IZ DRUŽBE IN ČE MU MATI TEGA NE MORE NUDITI KAJ JE BOLJŠE ?CERKEV JE BLA ZMERAJ NEPRAVIČNA KAJ VSE SO POČELI KRISTJANI V PRETEKLOSTI GREHE IN TO NE MALE,ZATO MI NE GOVORIT MOLITE ZA BOŽJO POMOČ ,KER TA TI NE NAHRANI OTROK.
Pa kaj ti veš kaj govoriš!?
V takšni stiski je splav edina pametna rešitev. Punca je brez službe, doma jo starši psihično matretirajo, po vrh pa še njenega partnerja ne marajo.
V kolikor bo otroka obdržala bo postala prava živčna razvalina – to pa na pplod ne vpliva ravno pozotivno. In če bo znervirana, kako se naj potem 100% posveti otrokoma in možu.
In ne kvasi o nekem grehu, po o neki božji pomoči. Niso vsi fanatiki.
talari
DRAGA SAJA RES JE ZDAJ PREPOZNO DA BI TI KAJ SVETOVALA AMPAK ZA DRUGE PUNCE DEKLETA ALI ŽENE TUDI JAZ SEM NAREDILA TO GROZNO NAPAKO IN SPLAVILA PRVEGA OTROKA ČEPRAV SEM BILA TAKRATMLADA MI JE BILO PRI DUŠI STRAŠNO GROZNO HUDO VEDELA SEM DA NE DELAM PRAV VENDAR SEM POD PRITISKOM DRUGIH TO STORILA SAMA SEM ODGOVORNA ZA TO ČEPRAV IMAM SEDAJ TRI OTROKE ME ŠE VEDNO PREGANJA SPOMIN NA TISTEGA OTROKA SEDAJ SE NE BI NIKDAR VEČ TAKO ODLOČILA SAJ VSAK OTROK JE BOŽJI DAR ZATO VSE KI SE ODLOČATE SPREJMITE RAJE ŽIVLJENJE PA ČEPAV JE V DANAŠNJEM ČASU SPLAV NEKAJ VSAGDANJEGA PA NE BI SMEL BITI SAJ SE STEM UBIJA ŽIVO BITJE KI IMA ISTO KOT MI PRAVICO ŽIVETI BOSTE VIDELE KO BOSTE OTROKA VIDELE RASTI DA JE BILO VREDNO POTPETI IN VIDELE BOSTE DA VSAK OTROK PRINESE SONČNI ŽAREK V DRUŽINO ČEPRAV SE MORDA OD ZAČETKA NE ZDI TAKO KO SI NAPISALA DA NE VERJAMEŠ V BOGA AMPAK V SAMO SEBE VENDAR TE BOG TUDI V TEŽKI SITUACIJI NI ZAPUSTIL STAL TI JE OB STRANI VENDAR GA TI V SVOJI STISKI NISI SLIŠALA DAL PA NAM JE SVOBODNO VOLJO ON TE NI ZAPUSTIL ČAKA DA GA SPREJMEŠ V SVOJE ŽIVLJENJE IN SE RAVNAŠ PO NJEM SAJ ON JE MILOSTEN IN NAS NIKOLI NE ZAPUSTI MI ZAPUSTIMO NJEGA A ON VEDNO ČAKA DA SE VRNEMO K NJEMU SAJ JE DAL ZA NAS EDINOROJENEGA SINA DA SE NOBEDEN NE IZGUBI LEP POZDRAV
še enkrat se oglašam in vsaki punci ženi priporočam naj dobro premisli kaj bo storila saj poti nazaj potem ni Prevečkrat slišimo odgovore drugih to ni hudo to ni nič takega ,ampak sem prepričana da ogromno žensk pozneje trpi zaradi tega .Ene pač skrijejo globoko v srce in na zunaj kažejo da to ni nič v sebi pa globoko trpijo ampak si nočejo priznati .Saj je res da poti nazaj ni in da bi se v sebi žalostil resnično ne pomaga ,ker nič ne spremeni lahko pa svetuješ drugim ,da ne naredijo iste napake to je preblaga beseda .Ženske in punce dobro premislite in se reje odločite za življenje boste videle vse se bo uredilo nič ni tako hudo kot vzačetku izgleda .Ko boste videle kako otrok raste boste spoznale da ste se prav odločile in je odločile da bo življenje prevladalo jaz se spomnim da mi je preden sem to storila prišla v roke pesem ki govori o nerojenem otroku kot znamenje da dejanje ne storim globoko se me je dotaknila ,vendar sem pod pretiskom drugih to storila in še danes po skoraj 20 letih mi je žal pa čeprav imam še 3 otroke. Mnoge pa ne morejo več zanositi premislite preden se odločite ne odločite se zato pod vplivom drugih saj je to vaše življenje in tudi vaše telo želim vas da bi bilo okrog vas čimveč otroškega smeha in veselja do življenja