Spet na dieti

Pozdravljeni vsi sotrpini diet 🙂
Naj se jaz prislonim svoj piskrček, kako se je vse skupaj začelo… Vedno sem imela zavidanja vredno postavco (na 165cm/55kg), pred in po dveh porodih, brez kakršnega koli odrekanja hrani. Potem pa sem avgusta 2013 prenehala kadit in da sem lažje preživela “krizo” sem začela nenormalno veliko jest, da ne pozabim, vmes sem rolala, drsala, kolesarila itd. ampak kg so se kr nabirali. Mislim da sem največjo napako nardila takrat ko sem vsa tesna oblačila zamenjala za ohlapna, da se ni videlo kako sem kipela (zelo hitr sem postala ko en buhtelj). Potem pa sem sama rekla, dovolj je, nekaj bo treba nardit za sebe in se neuspešno 2leti posluževala takšnih in drugačnih diet, zgubila po 5 kg in nazaj pridobila 7kg. Naj povem, da mi mož in drugi pravijo, da nisem debela, mogoče res nisem, ampak jaz se v svoji koži ne počutim ok, počutim se okorno, ne grem rada iz hiše in še takrat ko grem ne obujem več čevljev s peto ki jih imam neverjeto veliko v omari. No, in sedaj sem spet na dieti (ločevalni) že od 3.1.2016 in ja, meni je popolnoma jasno, da treba spremenit način prehranjevanja itd. Ampak najlažje mi je začet z dieto, shujšat in potem delat na tem, da ostanem na željeni teži. 🙂
Sedaj pa imam nekaj vprašanj, po kolkih dneh se mi bo želodec skrčil in ne bom imel vec želje po obilnih obrokih? A želja po sladkem kdaj mine?
Lep dan vsem 🙂
Hruskica

Jaz sicer nisem na dieti, poskušam počasi spremeniti prehranjevalne navade. Tako, da časovno težko ocenim zadeve, ker spremembe res počasi vnašam in imaš še vedno požrešne dni.
Ampak recimo, da se par mesecev bolj ubadam s tem in zadnje čase opažam, da ni več toliko potrebe po hrani. Da je vse manj požrešnosti in da tudi, če ne se ne nažrem, je vse ok.
Kar se pa sladkega tiče pa upam, da se to kdaj uredi. Se trudim, sem že močno zmanjšala sladkarije (prej po čokolado ali dve na dan, tudi kdaj 30dag na dan, liter ali več sladoleda in take stvari), zdaj gre na bolje.
Sem prav ponosna, če odprem čokolado in jo potem dva dni jem ali pa celo tri. Sem bila čisto srečna, da sem odprla 300g čokoladne napolitanke in sem jih imela za 4 dni. Prej so vedno šli v enem dnevu.
Pa kar nekaj dni uspem brez sladkarij, brez rogljičkov. Tudi če cel teden je šlo. Se je zmanjšala sla po sladkarijah, ampak vem, da sem v nevarnosti, da me spet pograbi. Je še pogosto želja po tortici, čokoladi.

Pišuka pa te sladkarije… me prime, da bi lahk (kot včasih) pojedla celo nutello z žlico…
In potem si rečem: če ne jem sladkarij sem nesrečna, če jih jem sem tud nesrečna in me momentalno mine. Ampak to si moram rečt vsaj 3x na dan. Mah, upam da me to popolnoma mine, konec koncev je to le razvada, ki jo ma telo memorirano v sebi. Če bi vedla, da me recimo čez 30 dni ne bo več tak mikalo, bi mi blo lažje kot zdaj ko čakam pa čakam…

Ojej, če bi se jaz ustavila pri samo eni žlici.
ENa žlica je zame kot nič. Mora biti kar nekaj žlic. Najbolje kar cel kozarec.
Ko mi bo dovolj samo žlica, bo več kot presrečna. Se pa trudim, da pridem do tega.

Hehe, nas je kr velik takih ki bi Nutello lahk jedli z šeflo 😉
Men je najhujše kadar imam sadni dan… in namest Nutelle, grem pa si nardim skodelico zelenega čaja. Letos res hočen prit nazaj na svojo težo. In da čimprej mine želja po nažiranju…. zdaj res jem tak minimalno da se mi že blede na cajte. Haha 🙂 ampak tak je, sama sem si kriva kaj pa sem metala vso to sv….. vase.

Jaz sem si pa začela pisat dnevnik prehrane in sem bila presenečena koliko vsega požrem (ja požrem, ker to ne morem reči, da pojem).
Potem pa sem na spletu našla še eno apklikacijo, kjer ti preračuna v kalorije, maščobe , OH … in zgrožena ugotovila koliko kalorij v resnici pojem. Nisem pričakovala, da pojem po 3000, včasih celo več kcal na dan.

Jaz si zdaj ko sem na dieti pišem kaj pojem vsak dan in vsako jutro se tehtam. In moram rečt, da se mi ze pozna manj kg, sicer ne nekaj ful, ampak jaz opazim na oblačilih. Prvi dan diete ko sem se stehtala, sem imela 66.7 kg, danes imam 62.2kg
Sam da mi uspe že enkrat dobit nazaj svoje kg 🙂

To je ena najboljših metod, ko se prvič lotimo hujšanja. Kot si opazila, se kalorije pponavadi naberejo predvsem od stvari, ki jih jemo (prigrizujemo) med obroki. In te ponavadi zaužijemo povsem nezavedno.
Predvsem so tukaj kritične sladke pijače (kokakola, fanta, sokovi..), ki so izvrstno sredstvo za nabiranje odvečnih maščob.

--------------------------------------------------------------------------------- Mare Hojč, inštruktor fitnesa in licenčni trener IBFF [url=http://www.the-nutrition.com/domov/?utm_source=Medovernet&utm_medium=Oglasni%20prevzem&utm_campaign=Medovernet%20oglasni%20prevzem][img]http://med.over.net/wp-content/uploads/2015/09/logo-the-nutrition-e1441270438907.jpg[/img][/url] VIDEO Vadba za Hujšanje Doma (Začetni/ Nadaljevalni/ Napredni program, vse v video obliki z razlago strokovnega trenerja; Brezplačna) http://www.the-nutrition.com/video/kategorija/vadba-doma//zacetni-program Katera oblika kardio vadbe je najbolj učinkovita za hujšanje (VIDEO) http://www.the-nutrition.com/single-blog/Katera-oblika-kardia-je-najboljsa-za-hujsanje/123/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/cilj/Hujsanje/stran/1 Shujševalni recepti (dietna Nutella, Rafaello kroglice, Nizkokalorična pica..) http://www.the-nutrition.com/recepti Kako je Sara izgubila 26 kg (najuspešnejša X3M Shredxx 90-dnevna preobrazba) http://www.the-nutrition.com/single-preobrazba/Sarina-X3M-Shredxx-90-dnevna-Preobrazba/9/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Mene še kr daje lakota po večerih, a bo to minilo že al se bo vleklo v nedogled?! Sem pa že na 61.7 kg 😉

To je ena najboljših metod, ko se prvič lotimo hujšanja. Kot si opazila, se kalorije pponavadi naberejo predvsem od stvari, ki jih jemo (prigrizujemo) med obroki. In te ponavadi zaužijemo povsem nezavedno.
Predvsem so tukaj kritične sladke pijače (kokakola, fanta, sokovi..), ki so izvrstno sredstvo za nabiranje odvečnih maščob.[/quote]

Sladkih pijač ne pijem in jih v bistvu skoraj nikoli nisem. Če odštejem tu in tam kak sok. Pa seveda v osnovni šoli, ko smo imeli ‘zdrave’ malice s sladkimi pijačami.
Prigrizki pa ja, čisto preveč jih je. In, ko si to malce zabeležiš, se kar zgroziš.

Evo, da se še danes javim… hujšanje mi zaenkrat kr gre. Malo me celo skrbi, ker prehitr zgubljam kg (sicer je fajn ker sem že na S konfekciji) ampak sigurno pa tole ni zdravo. Imam 5 obrok na dan, same vode popijem približno 2L plus tega popijem 2 kavi in 3 zelene čaje včasih tudi ingverjevega z limono. Gibam se res minimalno. Danes mi je tehtnica pokazala 60.8kg

Pa lep dan vsem 🙂

V bistvu sem ti za takšno skrb kar malo fovš.

Ne vem sicer, koliko poješ, ampak a misliš, da boš težo potem tudi vzdrževala? Ker menda boš potem jedla drugače ali kaniš takšen jedilnik, kot ga imaš trenutno, vzdrževati do konca življenja?

Ojla, pravakava 😉
Eto včerajšni jedilnik:
(beljakovinski dan)
Z: kava z mlekom, zeleni čaj, 1 banana.
M: zeleni čaj.
K: pol hrenovke, zelena solata.
M: kava z mlekom, paradižnikova solata
V: pol pomaranče, navaden jogurt. Zeleni čaj.

Po koncu diete… jah, zaj pa si me “našla” probala bom tako da bom v enem obroku jedla samo OH, Š ali pa B, upam da se bo to obneslo, če se ne bo pa bom ze našla nekaj, da se kg ne bodo nikoli več vrnili.
Trenutno sem pa že v tej fazi, ko mi sladkarije več ne predstavljajo problema, kljub temu da pečem torte, kekse, peciva itd.
Aja pa še to, za ostale člane družine pa kuham običajno, tako da ne rabijo “trpet” mojega zdravega prehranjevalnega sistema, hehe. 😉Ojla, pravakava 😉
Eto včerajšni jedilnik:
(beljakovinski dan)
Z: kava z mlekom, zeleni čaj, 1 banana.
M: zeleni čaj.
K: pol hrenovke, zelena solata.
M: kava z mlekom, paradižnikova solata
V: pol pomaranče, navaden jogurt. Zeleni čaj.

Po koncu diete… jah, zaj pa si me “našla” probala bom tako da bom v enem obroku jedla samo OH, Š ali pa B, upam da se bo to obneslo, če se ne bo pa bom ze našla nekaj, da se kg ne bodo nikoli več vrnili.
Trenutno sem pa že v tej fazi, ko mi sladkarije več ne predstavljajo problema, kljub temu da pečem torte, kekse, peciva itd.
Aja pa še to, za ostale člane družine pa kuham običajno, tako da ne rabijo “trpet” mojega zdravega prehranjevalnega sistema, hehe. 😉

Bravo hruskica88.
Hja tudi jaz potrebujem hujsanje.!
Morda se vam zdi cudno ampak imam 158 cm in 56 kg! Ceprav za vas ni je to zame ogromno in bi rada kaksne nasvet kako se obdržat tega groznega hujsanja in kaksne 3 jedilnike in morda se najbolj priporocljiva živila. Bili bi zlati ce bi mi odgovorili… No kdorkoli. Hvalaa

OsebA123
ne vem, če sem glih pravi naslov za svetovanje saj se še sama lovim pri vsej tej dieti, lahko pa ti povem da je meni zelo pripomogla ta stran:
https://sites.google.com/site/locevalnadieta/

In vem kako je to ko vsi govorijo ma saj nisi debela, čist ok si, sama pa se v svoji koži ne počutiš ok. Ravno zaradi tega sem se lotila te diete in se jo striktno držim. Je pa res, da je bil prvi teden grozen, ampak sem ga preživela. Zvečer še me zagrabi lakota ampak jo zatrem z čajem in je stvar rešena. Sedaj je edina stvar ki me nervira pri vsem tem, voda, kak popijem dva deci vode, sem čez 10 minut že na wc-ju

Želja ni dovolj, moraš imet trmo in voljo 😉

Ojej, jaz nekajkrat več pojem kot ti Hruškica. Je pa posledično tudi številka na tehtnici biistveno bistveno višja.
SI pa res ne znam predstavljati, da bi ob tako izredno malo hrane živela 🙂.
Čestitke, da imaš tako močno voljo se držati.

Modrinka hvala 🙂
Verjemi, da pred dieto nisem jedla tako malo, ampak grozno več.
Prvi teden je bilo težko, preživet ob takih malih obrokih, zdaj pa kr gre nekak. Dnevi minevajo kg odhajajo, trenutno mam motivacije še “preveč” ampak imam pa tud nihanja, ko mi čist pade. Vaga mi stoji na 60.7kg upam da ni kaj zaštekala, hehe 😉

Res hvala hruskica88 res upam da mi bo pomagala hvala

OsebA123
Malenkost, upam da ti bo ta stran kaj pomagala in da ti uspe 😉

Evo, še današnja moja teža: 60.5 kg

Hruskica bravo!
Morda ne vrjamete ampak res mi je pomagal tvoj nasvet hruskica in malo sem kombinirala s spletne strani in cajem za hujsanje in zelenim cajem. Hodim tudi 1-2x na teden plavat za 1-2h in sem po prvem plavanju in dveh dneh izgubila1kg!!!! To je neverjetnoo resnicno in sem zelo navdusena in imam se vecjo motivacijo. Kako pa gre vam dekleta?

New Report

Close