Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva spermiogram antibiotiki

spermiogram antibiotiki

Pozdravljeni,

mož je 13.12. naročen na spermiogram. Zaradi bolečega grla je danes pričel piti sumamed – pil jih bo 3 dni. Ali gre lahko v torek na spermiogram (vročine nima).
Na navodilu piše, da mora obvestiti smao, če je imel v zadnjih mesecih vročino.

Hvala

Za vročino se šteje TT nad 38 st. C, Sumamed pa spermiograma ne bo spremenil


Ali menite, da bi nam isto rekli, če bi poklicali v androloški laboratorij. Namreč, moža skrbi, da to vpliva in da bo prišel gor in mu bodo rekli, da zaradi antibiotikov ne bo vredu in bo moral še enkrat priti. Torej, bi bil njihov odgovor tudi tak oz. je praksa taka, da zdravila ne vplivajo (tudi na listu nič ne piše).
Antibiotik bo vzel zadnji v soboto, spermiogram pa v torek.
Hvala

tako je. Seveda pa za vsako subjektivno mnenje kogarkoli v verigi oseb, s katerimi bo vaš partner prišel v stik, ne morem odgovarjati. Merodajno mnenje je le tisto, ki ga da zdravnik specialist androlog.


Vendar po vašem mnenju in izkušnjah, kakšno bi bilo mnenje androloga?

Lepo prosim za odgovor.

Hvala

🙂 upam, da enako kot moje.


Pozdravljeni,

zopet se vam oglašam, in sicer me zanima, če se vaše mnenje ne bi spremenilo – torej, da naj jutri gre na spermiogram – če ima sedaj kar močen prehlad (mu je šlo iz grla na poln nos in občasno kšljanje? Antibiotikov ne pije več, vendar je moral čez vikend na nujno pot in mu je zadeva iz grla šla na nos. Grlo ga ne boli in vročine tudi nima.
Torej – ali prehlad oz. tako stanje vpliva?
Hvala

Edino kar bi lahko vplivalo bi bila dalj časa trajajoča vročina nad 38. st. C. Vse drugo je več ali manj nepomembno. Saj v primeru, da bo spermiogram slab se preiskavo vedno ponovi čez 2 – 3 mesece.


New Report

Close