Najdi forum

Specializacija

Pozdravljeni,

Trenutno sem študentka 4. letnika dentalne medicine in vse bolj ugotavljam, da me izredno zanima ortodontija oz. imam veliko željo po kasnejši specializaciji. Ker pa nimam samih 10, ampak tudi nekaj 9 in 8, se bojim, da ne bom imela te možnosti, ker je vedno razpisanih zelo malo mest za specializacijo (dostikrat le 1 mesto).

Zaenkrat še nimam nobenih posebnih priznanj ali objavljenih znanstvenih člankov, vendar pa sem se odločila, da bom zaprosila za možnost asistence oz. kakršnekoli pomoči v ortodontski ambulanti, da pridobim praktične izkušnje in vpogled v delo na tem področju.

Zanima me, kako oziroma na kakšen način bi si lahko povečala možnosti za specializacijo? Bi mi morda lahko svetovali, kam naj usmerim svoj čas in energijo? Na kaj naj bom posebej pozorna – naj se osredotočim na raziskovalno delo, izboljšanje povprečja, udeležbo na konferencah, ali morda kaj drugega?

Najlepša hvala vnaprej za vaš čas in pomoč!

Lep pozdrav.

Spoštovana kolegica, veseli me, da se navdušujete nad ortodontijo. Res so razpisi za omenjeno specializacijo redki, vendar naj vas to ne odvrne od realizacije vaših želja. Ob vsakokratnem razpisu za specializacijo so navedeni tudi pogoji razpisa, na podlagi katerih je potem izveden izbor ustreznih kandidatov. Predlagam, da si na spletu pogledate enega od razpisov. Tam boste našli vse potrebne podatke, po katerih sprašujete. Niso pomembne zgolj ocene, štejejo tudi aktivne udeležbe na strokovnih srečanjih, znanstveno udejstvovanje in podobno. Imate še dovolj časa, da se izkažete, in prepričana sem, da vam lahko uspe. Srečno!

****************************************** Stanka Herman, dr. dent. med. spec. za čeljustno in zobno ortopedijo http://www.ortodont.info/
Chat

New Report

Close