Spanje dojencka ponoci

Bom probala na kratko.

Doma imamo 4 mesecnega dojencka. Ko ga damo spat (med 19h in 20h), trdno spi do polnoci, potem pa zbujanje na uro in pol. Ko se zbudi ga kar v posteljci nahranimo prek flaske in takoj zaspi nazaj. In na vsako uro pa pol ponovi vajo…

Smo ogromni prebrali, poslusali razne nasvete, vsak malo po svoje razlaga in tezko ugotovimo kaj bi bilo prav.

Nekateri pravijo da ko dojencek zajoka, nam nekaj sporoca in mu moramo pomagati. V nasem primeru je to lakota, in ko ga nahranimo zaspi. Potem pa cez uro pa pol isto.

Drugi spet pravijo da je to razvada in da bi ponoci morali pustiti dojencka da se zjoka in sam zaspi nazaj. Da se je tako navadil in ker mu vsakic ustrezemo bo to vedno pocel, ter da naj ga pustimo in bo po par noceh bolje.

Kaksno je vase mnenje? Naj ga ob joku ponoci nahranimo vsake 1,5-2h da zaspi nazaj? Ali smo ga res “razvadili” in naj parkrat pustimo da se “zjoka”?

Hvala za odgovore

 

Zdravo mamica,

moj sin se je pri 4-ih mesecih pričel zbujati na eno uro ponoči. Ker sem dojila in je bilo to zbujanje zelo naporno, je spal z mano in se je vsakič malo priklopil in zaspal nazaj.

Pri nas je bilo nato ugotovljeno, da je alergik na mleko in jajca, kar je uspešno prerastel pri 2-eh letih.

Sicer najbrž veste tudi, da dojenčki razvijajo različne trende spanja s tem, ko rastejo 🙂 in menim, da gre lahko predvsem za to.

Pustiti jokati pri nas ni šlo skozi, predvsem, ker se je izkazalo tudi kasneje, da gre za občutljivega fantka. So različni. Eni dojenčki zaspijo kar sami že zvečer in ponoči..eni pač ne.

Bolj kot sem študirala in se ukvarjala zakaj..manj mi je bilo jasno. Ko pa sprejmeš, gre tudi čas hitreje mimo in spremembe se vrstijo.
Srečno 😉