Koliko spanja potrebujete? Ste bolj zaspanci in imate raje nočno življenje & spanje čez dan ali pa imate raje manj spanja in dolge dneve? Jst sm obupna zaspanka, potrebujem usaj 9 ur spanja da izgledam kot človek… 🙂 Drugače imam pa tak bioritem da dlje spim in hodim spat okoli 1h ponoči…Čez vikende pa sploh …sem bolj nočna ptica 🙂 Podnevi se itak ne dogaja kej dosti…NOČ IMA SVOJO MOČ 🙂))
Pozdravček,
Blondy

9 ur najmanj, drugace samo zeham… kdaj grem spat? Hm odvisno, zadnje case precej zgodaj, ce pa parkrat zuram se pa bioritem malo drugace nastela.

lp ajs

0-5 ur

LP, miki

Jest sm pa najbol srečn, če se zbudim ob pol štirih zjutraj in delam jogo. je svet tako lep…

Premalo za bilderja!!!!!

lp

Spat grem okoli 23 ure in vstanem ob 5.40.
Se pravi spim povprečno 6 ur in 40 min 🙂

Za vikend malo dlje, ne preveč ker mi je škoda dneva!

lp

Strokovnjaki pravijo, da je biološko popolnoma dovolj, če odrasel človek spi 5 ur. Vse ostalo naj bi bila čista lenoba.

No ja, meni 5 ur niti slučajno ni dovolj, torej sem lenoba, ali pa nisem odrasel.
LP
Rok S.

Joj ravno sem sodelavki rekla da imam menda spalno bolezen, zadnje čase bi spala in spala…ko pridem iz službe se kar zvrnem, lenarim in zaspim že ob 20!! Potem se pa spomnim poletja ko sem ves teden spala le po 2-3 ure, plesala all the time…….res ne štekam!!!
Ali pa v soboto šla sem ven ob 21 in prišla domov ob 10 zjutraj!!! Je zgleda res vse z voljo pogojen in če se dogaja…

Tko!
Rina

Približno 6 ur čez teden (se zgodi tudi manj), čez vikend pa okoli 7-8 ur. Težko zaspim, še težje vstanem. 🙂)

a miki je bilder???????:))

Ali pa imaš del življenske energije blokiran v duševnosti in moraš to nadoknaditi z več spanja.

Ponavadi grem med tednom ob enajstih spat, vstanem pa ob 5 ali pa 5.30. med vikendom sem dlje zunaj, zato tudi spim do 8..
drugace je pa 6 ur zame cisto dovolj.

Ponavadi grem spat ob cca. 1.00 ali kasneje in se potem lahko komot zbudim zgodaj, lahko pa tudi spim ful dolgo 🙂). Drugace sem tudi bolj nocni tip. Nimam nekega dolocenega casa za spanje. Itak pa je fajn, ce zjutraj lahko malo polezis in si Schlafmütze 🙂))

Q: a se da to natrenirat, da manj spis? meni je tudi dneva skoda, samo se bolj skoda ga je pa, ce potem cel dan zeham… ?

lp ajs

Ja, oder Morgenmuffel 🙂))

Vem da je to 3x premalo, jebiga:) Se zato pa se mi je zdaj ustavlo. Iščem razne produkte ki bi mi pomagali pri tem – samo na uspavala! Nekaj že mam…

LP, miki

Ko so bli otroci še majhni tam 2-3h na noč, pol je šlo pa sam navzgor … 🙂 No zdejle tam nekje okoli 7h.

Joj pol sm jst živa lenoba od zaspaneta 🙂)) Vsi rabite povprečno 6 ur spanja, jst pa kr tri več…ehhhh…ne maram zgodnjega vstajanja, ni mi žal prepati dan…ker je noč veliko lepša in zanimivejša 🙂)) Sm bolj Don Vito tip 😉 O poletju&morju pa sploh no comment, ker hodim spat ob 6h zjutraj in spim tudi do 14h…dokler mi ne rata prevroče..

No, ko ne boš mogla spati, pa pridi na klepet. Mislim, da si marsikdo želi tam poklepetati s teboj. Fejst punca si, ni kaj, saj veš…
Lep dan Blondy!
Angel*

Tudi jaz spada med tiste, ki radi spijo. Da nisem tečna potrebujem najmanj 8 ur spanja. Če se gre pa za žure, se da potrpet, potem zamujeno spanje nadoknadim naslednji dan, pa četudi do popoldneva, dokler me starši ne vržejo s postelje.

New Report

Close