Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija spanje

spanje

Pozdravljeni!

Imam 1 mesec staro punčko pa me zanima nekaj glede spanja. V porodnišnici so nam dejali da naj dojenčka ponoči zbudimo če spi več kot 4 ure da ga nahranimo. no ko sem to povedala v posvetovalnici so mi rekli, da naj ga kar pustim spati in da se bo že zbudil ko bo lačen. Rekli so da če se dobro redi da ga ni potrebe zbujati. mi smo se v enem mesecu zredili za 1.3 kg. ali je to vredu? Pa še to koliko časa pa potem lahko prespi skupaj ker naša kr spi 7 ur ponoči ali pa 8. res ne vem koga poslušati?

Pozdravljeni, petra,
ni nobene panike.
Eno navodilo je primerno za novorojenčka, drugo pa za otroka, starega en mesec, ki lepo napreduje. Tu ne gre za dvom v navodila.
Novorojenčka seveda ne bomo pustili spati več ur skupaj, on potrebuje hrano, ker sicer v krvi preveč pade nivo glukoze, predolgo spanje nam tudi nakazuje, da je morda kaj z otrokom narobe (zelo so zaspani otroci z zlatenico, npr.). Ko pa je otrok star en mesec, nima nobenih težav in lepo napreduje na teži, ga mirno pustite spati, da se sam zbudi in z jokom pove, da je lačen, kot volk.

lp (še vedno) Tanč Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih. Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!! http://med.over.net/forum5/search.php?46

Oh, blagor nekaterim. Kaj naredis, da dobis takega otroka? Potrebujem nasvet za naprej. Hvala.

New Report

Close