Zivjo,

Na kratko naj povem, da imam nekaj čez 30 let, sem v partnerskem odnosu v katerem sem srecna, a sexualno nepotesena.

Vendar to ni težava o kateri bi se rada razpisala tu.

Rada bi napisala nekaj o tem da v bilokaksno delovno okolje pridem sem tarca posmeha, izigravanj in sikaniranj.

Nazadnje sem delala v javni upravi, kjer se je ena sodelavka dosti izzivljala nad mano, sicer se zdaj ne sekiram vec, sak ne delam vec tam, a je ostal grenak okus.

Bojim se novega del mesta, saj se vedno najde nekdo, ki zeli, da me naredi majhno, nicvredno in grozno. Pride do tega, da se ponavadi z žensko, ali ženskami ujamem v nek zacaran krog tezkega ozračja. Pride do tega, da so me izberejo za zrtveno jagnje. To se mi je zgodilo ze na vseh del. Mestih.

Izhajam iz druzine, kjer je bil oce alioholik in je čustveno in psihično nas uniceval. Oce se vedno pije in je se vedno isti.

Sama sem bila ze na n tih terapijah… Vendar je v delovnem okolju ko pridem vedno ista zgodba, iz mene delajo bedaka. Nikoli nimak zaščitnika, itd vedno se grupno spravijo name.

Zivim doma, v zgornjem nadstropju hise z locenim vhodom. Spodaj sta mati in rabelj. Zaenkrat nimam kam iti drugam.

Kaj predlagate, kako se zoperstaviti sikaniranju na del mestu? Kajti bojim se, da bom zbolela.

Ne razumem ljudi, ki to pocnejo, kako sploh lahko delajo take reci.

Drugače sem visoko izobražena. VII. Stopnja. Koncana univerza. Za katero sem trdo garala ob zaporniških razmerah, ki so vladale doma.

Prosim za nasvet.

Na delu se tudi pocutim vecx siva miška, saj predvidevam, da boleham za socialno anksioznostjo kot posledico zlorab v otrostvu.

Vecina ljudi to izkorisca sebi v prid.

V resnici se gre za nezdravljene travme, katere mi nihce ne pomaga pozdravit ampak samo se bolj jih gnojijo.

Cutim tudi, da zvecer ne morea zaspat, ker v sebi cutim rusilni bes do očeta in do njegovih zlorab. Čutim, da zaradi tega ne morem normalno funkcionirat, poleg tega v hisi kjer zivim do enih zjutraj nikoli ni miru, kljub temu da jim vsakodnevno govorim, da sm utrujena in da potrebujem mir za pocitek, kar oni ignorirajo, oce se pa nad tem vecx izzivlja na nacin, da ponoci v hisi ni miru.

Prosim pomagajte.

Ne napišite mi, da moram stran od starsev, saj to vem sama.

Objava čaka odobritev

Pozdravljeni!

Soočate se z večimi težavami katere sami težko razrešujete. Kot tudi sami ugotavljate, potrebujete pri tem pomoč.

Opisujete težave, ki jih imate v odnosih in iščete rešitev, da se v stikih z drugimi ne bi počutili slabo, da ne bi bili žrtveno jagnje itd. Pravite, da se vam to ponavlja. Kaj točno se takrat dogaja in kakšna so vaša doživetja, bi bilo dobro podrobno raziskati s strokovnjakom v psihoterapiji Ponavadi se težave v odnosih povezujejo tudi z našimi zgodnjimi ranami, ki smo jih doživeli v primarnih odnosih (starši, skrbniki) in to vpliva tudi na kvaliteto vseh odnosov. Toplo vam priporočam, da poizkusite s poglobljeno obliko psihoterapije (npr. psihoanalitična). Verjamem, da vam bo lahko pomagala do postopnega izboljšanja počutja in sprememb v vašem življenju.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close