Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Sorodnica ima sinkopo kot posledica zdravil

Sorodnica ima sinkopo kot posledica zdravil

Pozdravljeni,

Imam starejšo sorodnico v 70ih ki že od rane mladosti jemlje antipsihotike zaradi shizofrenije. V zadnjih letih je v domu starostnikov in tam jo psihiatrinja uporablja za poskusnega zajca s spreminjanjem zdravil in doz. V zadnjem letu je začela padat skupaj, enostavno se ji zvrti in pade, prej je bila popolnoma samostojna in zelo aktivna. Zaradi teh padcev je bila večkrat na urgenci. Iz stranskih učinkov se da razbrati, da je to eden izmed le-teh.
Pred kratkim so ji v bolnici praktično ukinili vsa zdravila (mislim, da je bila tam 1m), sedaj ji dajejo samo 3x na dan Kventinox (ne vem če sem prav napisala), par tednov nazaj je bil Leponex.
Čisto sem obupana, ko jo gledam. Skoraj vsakič, ko vstane se začne obračat kot vrtavka in se komaj drži na nogah. Ker je v enem letu šla iz popolne samostojnosti v položaj, ko mora sedaj uporabljati celo Zimmer frame, je tudi zanjo to šok in je tudi ona čisto obupana. 🙁 REs sem žalostna in ne vem več kako ji pomagati. Vesela sem, da so ji zmanjšali zdravila. Bojim pa se, da so ji s tem, ko so ji naenkrat ukinili depo in milijon zdravil s tem ogrozili življenje.

Mi lahko prosim svetujete kako ji lahko pomagam? Obstaja kakšen detoks?