Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Sonicare zobna ščetka

Sonicare zobna ščetka

Pozdravljeni,

zanimam se za nakup električne zobne ščetke in me zanima vaše mnenje o le-teh, predvsem pa o zobni ščetki Sonicare elite ki uporablja za čiščenje tudi ultrazvok, vendar je cena tudi primerno visoka. Ali so te ščetke res tako dobre?

lep pozdrav
Jure

Spoštovani jure,

moje mnenje pri vsem tem niti ni tako zelo pomembno. Sama imam klasično zobno ščetko, ki jo poganja moja roka – sem namreč mnenja, da smo si sami sposobni povsem dobro očistiti zobe. Sama električne ščetke svetujem takrat, ko pri posamezniku po večih obiskih ne pride do izboljšanja ustne higiene in ki nikakor ne osvoji pravilne tehnike ščetkanja.
Katero zobno ščetko pa boste izbrali je predvsem stvar vaših finančnih možnosti in osebne pripadnosti posameznemu proizvajalcu. Kakšnih posebnih razlih v količini odstranjenega plaka med posameznimi ščetkami pa strokovna literatura ne navaja.

Sama imam Braun zobno ščetko. lahko povem samo to, da je super čistiti z njo. Čistim pa z njo samo občasno. Te zobne ščetke dobro čistijo, lahko pa odnesejo del sklenine z zoba zato je treba z njimi pozorno ravnati.

New Report

Close