sončna očala

Pozdravljeni,

naša enoletna deklica nadvse uživa v vožnji s kolesom za očijevim hrbtom.

Mene pa moti, ker se zaradi močnega sonca cel čas kremži. Možu sem predlagala, da ji kupiva sončna očala, že zaradi vsemočnejšega UV sevanja, pa se mi je samo smejal, češ kako naj damo pa dojenčku očala.

Ali menite, da tudi otroci potrebujejo zaščitna sončna očala in kje naj bi jih kupila?

hvala in lp, Katja

Pozdravljena!

No mogoče se res hecno sliši ampak tudi mi smo našemu škratku kupili sončna očala in sicer firme UVEX. Zelo pomagajo, zaščita proti UV žarkom je, škratek pa uživa na sončku in jih tudi zelo rad nosi.

Kupili smo jih v BTC.ju hala a, srednja etaža če greste proti Merkurju na desni strani je ena trgovina s športnimi oblačili in ne vem točno kako se reče. Notri prodajajo trenirke, jakne…….

lp

Sama sem šla do optika, ki je sicer moj znanec in ga vprašala če ima sončna očala za tako majhne. Pa se mi je malo zasmejal in rekel da se otroku razvijajo oči do šestega leta in da naj do takrat nosi kapo s šiltom, na sončna očala pa naj do takrat pozabim.
Rada bi slišala še kakšno mnenje.
LP

Tudi v Baby centru jih imajo. V DM jih bodo pa se dobili.

Optika Clarus (Dunajska c. ali BTC).
Ker ne vem zakaj bi bilo za otroka kaj drugače kot za nas.
Če vemo, da so sončni žarki za oči skodljivi, zakaj potem otroka ne bi zaščitili?

Res pa je, da dojenčki ne potrebujejo sončnih očal EDINO zato, ker tudi SICER NE SODIJO NEPOSREDNO NA SONCE za več kot za par minut, ker s tem tvegamo tudi sončne opekline. Seveda poleti (v rani pomladi ni teh skrbi).

N:)

Pred drugim letom zdravniki sončne očala odsvetujejo. Baje naredijo večl škode kot koristi. Točne razlage ne poznam, je pa povezano z razvojem. Povprašajte strokovnjake, preden kupujete.

Do treh letih je naša šefica nosila kapo s šiltom. Prodajajo tudi take dekliške, najbolj priljubljena je bila pa ena od Cicibana, ki so nam jo podarili v trgovini.

Pri dobrih treh letih pa smo kupili očala. Pa ne tiste v Baby cetru za 1500ssit. Po mojem mnenju tista očala ravno niso nek višek kvalitete (za isto ceno jih prodajajo tudi na štantih).

Bili smo v Trstu (lansko leto), stala so 30 evrov, celo brezplačno so nam podarili trakec za okoli vrata (drugače stane 3 evre). Očala so imela deklaracijo in vse papirje, torej jim verjamem , da UV in vsa ostala zaščita funkcionira. Okvirček je lahek in prožen, na vzmeti, tako da raste z otrokom.

Kaj vem, niso ravno poceni, ampak za tri sezone smo pač investirali. Če kupiš tretjerazredna očala, narediš več škode kot koristi, in je potem bolje, da ostaneš na kapi s šiltom.

Sama razmišljam, da lahko otroku v recimo eni uri, kolikor je na kolesu, naredi sonce več škode kot če ima to eno uro očala(pogoj seveda, da so kvalitetna, kupljena v optiki)na nosku.

Kaj mislite ostali?

Pred meseci sem poslusal oddajo na radiju, kjer je bil gost prof.dr. Hawlina – predavatelj na MF. Na vprasanje o nosenju soncnih ocal je odgovoril, da so vsaka (ne glede na kvaliteto in ceno) boljsa kot nic, ker vsaka “ovira” vsaj malo odkloni UV zarke. Prav zaradi tega tudi mi nameravamo kupiti ocala za naso malo princesko (zdaj 10m), vendar ne vem, kako jo bomo prepricali, da jih nosi.

Najlepša hvala za vsa sporočila.

Verjetno se bomo odločili za očala, ampak ne za vsak dan vendar za daljše poti na kolesu, na čolničku… in situacije, ki so res bolj občutljive zaradi sevanja.

Pa še za info, včeraj smo bili v optiki v BTC-ju pa nam je vse preveliko in tudi cene so pestre od 7-15 tisoč, tako, da bomo morali še malo pobrskati,

lp, Katja

New Report

Close