Sem bela in debela. In utrujena in dojim. Kaj mislite, a bi dojenčku kaj škodilo, če bi šla parkrat v solarij?

Hm, njemu ne, tebi pa morda bi. Saj ves, polemike o skodljivosti sonca.

Ma tudi jaz sem bela (kot jogurt). In v mladih letih sem na vsak nacin hotela biti zagorela, pridelala pa vecinoma samo opekline in najbrz vecjo verjetnost koznega raka. Zdaj pa prav negujem svojo belo barvo koze 🙂

Kaj pa, ce bi sla v bazen, malo zaplavat? Ali pa na kaksno vadbo joge?

Menda je letos hudo bela barva kože moderna. Včasuh tudi nas razveselijo, ha!

Tudi sama sm si enkrat samkrat privoščila solarij. Zadnjič! Dobila sem tako močne opekline (samo 10 min. na dan sem hodila), da sem en teden komaj sedela. Če nisi še nikoli šla dobro premisli!

LP Darja

Redno hodim v solarij in še nikoli me ni opeklo. Jasno pa je, da če greš prvič se ne pražiš do onemoglosti. Vprašaj uslužbenko, ki tam dela kaj ti svetuje glede na polt. Moda gor ali dol sirasto bela koža še bolj poudarja razne pomanjklivosti. Rahlo osončen je človek dosti lepši. Dojenčku pa tvoje sončenje ne bo čisto nič škodilo.

Jaz hodim v solarij in tudi še dojim. Mislim, da se vsaj malo sprostim tistih par minut na teden, ki mi sigurno nič ne škodijo. Naredi tako kot ti predlaga Alice , vprašaj uslužbenko kako dolgo se lahko sončiš. Jaz hodim enkrat na teden za 10 min ze skoraj eno leto. Dojimo se pa že 22 mesecev.
Mislim, da se moje mleko zaradi solarija ni nič spremenilo.
Veliko uživanja in prijetne občutke po tem, ko nekaj narediš zase ti želim
lp Alexa1

Bela barva je moderna že kar nekaj let, osebno pa se mi ne zdi ravno lepo biti bled in bel kot mrlič.

Solarij ti ne more škoditi nič bolj kot sonce. Seveda pa ne smeš pretiravati. Tiste, ki so bile opečene, so pač pretiravale in verjamem, Darja, da če se se VSAK dan deset minut tam zadržala, da si bila opečena. Vmes mora biti pač vsaj dva dni, da se koža spočije. To bi ti pa že lahko tisti, ki je bil odgovoren v solariju povedal.

Dvakrat na teden je čisto dovolj, s tem, da prvič poskusiš samo za pet minut, potem pa boš videla. Ko boš imela že malo podlage pa prideš do 15 minut, kar pa je kar dovolj za enkraten obisk.
Sicer pa ti mora kozmetičarka svetovati preden ti odmeri minutažo.

Nekaterim ne odgovarja, seveda pa so tudi ljudje, ki jim sonce ne odgovarja. Meni je ginekolog rekel, da gredo nosečnice lahko v solarij, ker če gredo lahko na sonce… Če pa gredo nosečnice lahko, gredo pa doječe mame še prej.

Lepo barvo ti želim!

praviloma naj se ne bi hodilo v solarji v času dojenja, vendar ne zaradi tega, ker bi to škodilo mleku-več ali manj ali manj vredno, temveč se lahko zgodi da nastanejo hiperpigmentirane lise -rjavi madeži, tako svetujejo proizvajalci solarijev, jaz sem v solarji šla med nosečnostjo in ko sem dojila in se mi ni nič zgodilo (cca.5x), vsem mojim strankam pa to odsvetujem (naj raje počakajo, da prenehajo dojiti).

Se strinjam s Kozmetičarko! Jaz sem se sončila med nosečnostjo in po obrazu dobila rjave lise, ki so izginile šele po letu dni!! Glede na to, da so med dojenjem podobni hormoni….
Raje pejdi v bazen plavat, ti bo bolje delo!!

New Report

Close