Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Socialna stiska ali …?

Socialna stiska ali …?

Lepo pozdravljeni!

Rada bi pohvalila ta forum, še posebej pa ga. Tino, ki pomaga ljudem v stiski. Verjamem, da se precej ljudi znajde v položaju, ko ne vedo, kako naprej.

Vseeno pa se mi zdi, da je precej tudi takih ljudi, ki preprosto ne razmišljajo, kaj bo jutri, imajo otroke po principu “saj bo že kako, da se le imamo radi”. To se mi ne zdi pošteno niti do otrok niti do družbe. Na enem od forumov sem našla tole sporočilo: “mene pa zanima ali gdo ve mogoče gdaj se bojo spet lahka vložile vloge za neprofitna oz. socialna stanovanja?ali je možno kakšno izredno vlogo dati ali prošnjo,ali sploh kej obstaja, kajti mi je res potrebno,ker živimo v 24m2 4odrasle osebe povrh pa še otroka z možom pričakujema? Lepo bi prosla če vete kej da mi napišete,ali daste kakšen nasvet!”

Kot da bi kar čakali, kaj nam bodo dali, saj “služb tako ali tako ni” oziroma so slabo plačane. Občutek imam, da je preveč tega, preveč takih, ki kar pričakujejo, da bodo nekaj dobili od države. Sami pa čakajo križem rok.

Da ne omenjam tistih, ki imajo sistem tako dobro naštudiran, da jim nihče nič ne more, vsak mesec pa dobijo na svoj račun kar nekaj evrov, ker “se znajdejo” – tako mi je rekla znanka, ki se tega poslužuje.

Vem, da ne moremo vseh dajati v isti koš, bi pa bilo prav, da bi denar dobili tisti, ki ga res potrebujejo, in zato bi ga zanje ostalo tudi več.

Lep dan vsem!

CITATI: “Da ne omenjam tistih, ki imajo sistem tako dobro naštudiran, da jim nihče nič ne more, vsak mesec pa dobijo na svoj račun kar nekaj evrov, ker “se znajdejo” – tako mi je rekla znanka, ki se tega poslužuje.”

Sistem (slaba zakonodaja) dopušča, da se delajo takšne razlike – vsi se zavedamo tega, govorim predvsem za nas zaposlene socialne delavce, vendar, če zakon dopušča neko luknjo, katero oboji poznamo, se bo zgodilo točno to: stranka bo dobila, jaz pa ne bom mogla čisto nič ker je po zakonu!

Zato pa se raje obračam na tiste stranke, ki ne “goljufajo” (posedajo doma in nič ne delajo) in delajo pošteno na svojem problemu, pa se nekak ne znajdejo, in takšnim z veseljem pomagam in svetujem tisto, kar še niso vedeli, ter predvsem na kaj morajo paziti. Če me razumete 😉

Se pa strinjam tudi z ostalim, kar ste napisali.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close