Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Soc.pomoč po 9-ih mesecih

Soc.pomoč po 9-ih mesecih

To šolsko leto pavziram, sem študent brez statusa, prijavljena na zavodu.
Dobivam soc. pomoč, in sicer sem upravičena do konca julija (sem jo že podaljšala).
Ker bom potem 2 meseca brez prihodkov me zanima, če sem upravičena do kakšnega socialnega transferja.

Pozdravljeni!

Ne – razen mogoče IDSP, vendar je vse odvisno kakšno je vaše dejansko stanje bivanja in prehranjevanja, ter statusa.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Zakaj pa ne? Saj šolsko oz. študijsko leto se začne s 1. 9 oz. s 1.10. Zakaj ne bi smela v juliju vložiti zahtevka? In imeti pravico do recimo 31.8. če bo imela s 1.9. status?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close