Smrtonosne kontracepcijske tablete? Yarina?
ma kaj novinarji so z volitvami zaključili, treba je malo počakat in iščejo druge udarne novice. to kar se je zgodilo je tragedija za družino tega dekleta, ma ni niti malo primerno za novinarsko senzacijo.
mojega otroka pa pusti pri miru in niti slučajno ne bi dovolila da se ga izkorišča za to da si novinarji dvigujejo gledanost in branje.
malo je že pozno in nwm če bo še kdo kaj pisat na tem forumu…ampak,tudi jaz sem jemala kt yasminelle po 3 mesecih jemanja se mi je povečalo št trombocitov v krvi kar je sumlo na strjevanje krvi,kt sem prenehala jemat in stanje se je izbolšalo..zanima me če je imela katera podobne težave in bi bila zelo hvaležna če bi pisala o tem..zanima me če naj še jemlem katere kt in katere da se ne bi stanje ponovilo..
hvala..lp
ja, jz lahk napišem svojo izkušnjo no… em, pred 2 letoma sm začela jemat KT. Bla sm čist zdrava (krvna slika že od rojstva super), v družini nobenih bolezni (ki so recmo na receptu v škatlici omenjene), teža normalna, prehranjujem se zdravo, športam se velik.. skratka, nobenih protiznakov da ne smem jemat tabletk. Po 1 letu pa me je fuuul noga začela bolet in sm šla k zdravniku, ta me pa prvo vpraša če jemlem tabletke. In ko sm rekla ja, mi je rekla da zgleda da bo tromboza, druzga pr taki zdravip punci ne more bit. Sm šla na UZ in je blo res to ja…tk da, zgleda da če ti je usojen,ti je usojen, če maš al pa nimaš v familiji kej…In zdej sm že 8 mescov na unem zdravilu proti trombozam pa to, KT pa več v življenju ne smem jemat. Tk da matejčika, če so ti še glih prav cajt odkril da se ti je št. trombocitov povečal (men niso, ker v obdobju jemanja nism nč krvi dajala), pol po mojem ful tvegaš, če greš nazaj na tabletke (oz. če si že šla). Sam, to je tvoja odločitev. Sem pa skor zihr, da če to poveš ginekologu, ti ne bo dal z veseljem recepta…Je pa res bad, k dejansko nevem ka še lahk mladi punci, ki ni še rodila preostane razen kondoma, ki pa ne da je tak moteč pr odnosu, ampak je ful nepraktičen pa vedno morš skrbet da ga maš, pa se ustavt da ga daš gor itd. itd… Me pa zanima, če ma ktera izkušnje z mireno??? Baje da jo vstavjo tud ženskam, ki še niso rodile? Sam da je kao več tveganja za neka vnetja pa da bo vn padu??