Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija smrt zaradi puljenja modrostnega zoba

smrt zaradi puljenja modrostnega zoba

Pozdravljeni,

Odločila sem se,da se kar direktno pri vas,stomatologu pozanimam in bom vesela odgovora. Moja hči,je slišala od našega bratranca čigar oče je zobozdravnik (brat po moževi strani) da ljudje zaradi puljenjov modrostnih zob lahko umrejo. da je nešteto primerov,zaradi zastoja srca in da je precej “pogosto”. Kaj takega še nisem slišala,in zdaj hči noče na puljenje modrostnega zoba,cele dneve se zapira v sobo,zelo jo boli,vročine sicer nima in pravi da si ga bo sama spulila z nožem za maslo.

Ta odgovor ji bom pokazala,zato me zanima koliko je resnice v tem da zaradi puljenja modrostnih zobov ljudje umirajo? kakšna je statistika? in koliko je možnosti da do tega pride pri hčeri? (stara je 29 let)

(z moževim bratom smo zelo v slabih stikih,tako da preverjanje informacij pri njemu ne pride v upoštev)

hvala in lep dan želim

Pozdravljeni,

če želite res prepričljiv odgovor, odgovor iz prve roke, bi lahko rekli, se obrnite na spec.kirurga v sosednjem forumu, Davida Dovška, spec. maksilofac. kirurga. Sicer pa je odstranjevanje modrostnikov precej rutinski poseg, ki se res zelo težko konča s komplikacijo kot je smrt pacienta.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close