in še moja zgodba:
imam pa karnekaj težav na kupu 🙁
v službi sem že od leta 2002.proti koncu leta 06 sem začela načrtovati nosečnost.treba je bilo tudi vzeti kredit za prizidek in adaptacijo. vselepoin prev,dokler ne pridem na banko.tam mi p arečejo da kredita ne morem dobiti, saj mi “šef” ni naredil spremembe na zavodu(iz določenega časa v nedoločen čas)in bi to moral narediti že ´04.

ko sem v službi to omenila je zavladala prava panika.kako tolahko zahtevam kljub obrazložitvi da bi on to moral že takrat narediti.
baje sem bila itak že zaposlena za nedoločen čas čeprav ni naredil spremembe.?
rada bi pojasnilo če to drži…
trajalo jeˇ~mesec da se je sprememba izvedla.v tem času pa zanosim. povedala sem mu šele kak teden po dobljenih papirjih in spet je bilo vse narobe.
naši odnosi so se začeli vidno krhati (v podjetju smo bili trije).
ker pa imam tudi precej zdravstvenih težav sem morala predčasno v bolniško in nato v porodniško 🙁
stikov nismo imeli.

in še druga zadeva.
v lasti ima še eno podjetje.drugo področje dela čeprav se nekako povezuje.
dekle ki me je nadomeščaloje že od prvega dne zaposleno za nedoločen! čas, dela pa ni za 4. tako hoče mene premestiti v drugo podjetje. to sploh nebi bil problem, le da je tam delo dvoizmensko. tega si pa zaradi varstva trenutno ne predstavlajm niti še ni izvedljivo.
nje ne bopremeščal ker ima doma pač 2 otroka in še težje dela popoldan!!
hallooooo

in mene zanima kakšne so moje pravice v vsej tej zmedi saj sem čisto izgubljena…

kakršna koli pomoč in nasvet zelo zelllooooo dobrodošla

lp,p

Delodajalec ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi delavki v času nosečnosti ter ves čas, ko doji otroka, in staršem, v času, ko izrabljajo starševski dopust v obliki polne odsotnosti z dela. Premesti pa te lahko v drugo podjetje edino tako, da ti odpove pogodbo.

Še to, da ti sme redno odpovedati pogodbo le iz naslednjih razlogov in nobenih drugih:
Razlogi za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi delavcu s strani delodajalca so:
– prenehanje potreb po opravljanju določenega dela, pod pogoji iz pogodbe o zaposlitvi, zaradi ekonomskih, organizacijskih, tehnoloških, strukturnih ali podobnih razlogov na strani delodajalca (v nadaljnjem besedilu: poslovni razlog), ali
– nedoseganje pričakovanih delovnih rezultatov, ker delavec dela ne opravlja pravočasno, strokovno in kvalitetno, ali neizpolnjevanje pogojev za opravljanje dela, določenih z zakoni in izvršilnimi predpisi, izdanimi na podlagi zakona, zaradi česar delavec ne izpolnjuje oziroma ne more izpolnjevati pogodbenih ali drugih obveznosti iz delovnega razmerja (v nadaljnjem besedilu: razlog nesposobnosti),
– kršenje pogodbene obveznosti ali druge obveznosti iz delovnega razmerja (v nadaljnjem besedilu: krivdni razlog).

Svetujem, da ne podpišeš odpovedi oz. se pritožiš najprej pri delodajalcu, če se ti da pa tudi kasneje pri delovnem inšpektorju.

Pa vso srečo!

če prav razumem, si na porodniški? Odpustiti te torej ne sme, samo kakšni bodo vaši odnosi, ko se vrneš, je vprašanje, zato bi jaz na tvojem mestu začela iskat drugo službo.

saj ni govora o odpustitvi.
on bi me samo premestil v drugo firmo. tam je dvoizmenski delovnik, prej sem imela delo samo dopoldan.

in ali je res da si avtomatično zaposlen za nedoločen čas po izteku dveh let določenega,tudi če delodajalec ne naredi spremembe na zavodu?

Res je, da se ti delo za določenen čas spremeni v delo za nedoločen v tistem trenutku, ko se delo za določen čas izteče, delodajalec pa ne izvede nobene aktivnosti v zvezi z zaključkom delovnega razmerja (odjava iz ZZ, vračilo delovne knjižice).

Kaj pa ti piše o delovnem času v pogodbi o zaposlitvi?

loltia., ne vem, če je to res. Namreč, prejšnji teden sem bila na seminarju ravno na to temo in moramo narediti spremembo iz zaposlitve za določen čas v zaposlitev za NČ. Imam ravno sama ta problem, ker se delavcem ni javljala sprememba in sedaj delam spremembe še iz leta 1998 ;-(( Sem prosila na ZZZS, če imajo kakšen seznam pri nas zaposlenih, da bi po njem javila spremembe, ker nas ni malo, pa žal nimajo.

*metka – eno je pogodbeno razmerje med delodajalcem in delojemalcem, drugo pa so dolžnosti delodajalca do ZZZS

Določba 77. člena ZDR ureja posebnosti prenehanja veljavnosti pogodbe o zaposlitvi za določen čas, in sicer tako, da pogodba preneha veljati brez odpovednega roka s potekom časa, za katerega je bila sklenjena, oziroma ko je dogovorjeno delo opravljeno ali s prenehanjem razloga, zaradi katerega je bila sklenjena.
Pogodba prenega veljati z iztekom roka navedenega v pogodbi.

15. členu ZDR pravi, da v primeru, ko pogodbe o zaposlitvi niso v pisni obliki ali če niso v pisni obliki izražene vse sestavine pogodbe o zaposlitvi iz prvega odstavka 29. člena tega zakona, to ne vpliva na obstoj in veljavnost pogodbe o zaposlitvi.

V primeru spora o obstoju delovnega razmerja med delavcem in delodajalcem se domneva, da delovno razmerje obstaja, če obstajajo elementi delovnega razmerja.

Na podlagi povedanega se šteje, da je tisti, ki mu je potekla pogodba za določen čas pa še vedno opravlja delo, zaposlen za nedoločen čas.

Ne glede na to, pa mora delodajalec, če tako določajo predpisi, še vedno uskladiti obrazce M1/M2 z ZZZS. Prenehanje veljavnosti pogodbe o zaposlitvi za določen čas ne vpliva na obvevznosti delodajalca v zvezi s postopki prijave zaposlenih v zdravstveno zavarovanje.

najlepša hvala za odgovore.

za premestitev pa baje moram tudi nekaj podpisati?

Premestitve naš zakon ne pozna več. Najprej te je treba odpustiti ali boš podpisala sporazumno odpoved ali dala odpoved sama, potem boš dobila novo pogodbo o zaposlitvi, ki jo moraš seveda podpisati.

ciklamca hvala

New Report

Close