Slovo od Lidije VA
Sporočamo žalostno vest da je po hudi bolezni izgubila svoj boj Lidija VA.
Izgubili smo pravo borko za življenje, ki je bila polna optimizma, pozitivnega razpoloženja in kljub hudi bolezni pripravljena pomagati drugim in jim vlivati upanje za življenje.
Upanje vedno umre zadnje in tega nikoli ne pozabite.
Srečno
Vsem Lidijinim svojcem in prijateljem sporočam moje sožalje….
Lidijo sem spoznala dobri dve leti nazaj na delavnici o prehrani bolnikov z rakom. Kot je že zapisal Miha, je bila velika in neumorna borka za življenje, ki je vsak trenutek in na vse možne načine iskala poti in rešitve, da bi zbežala iz objema bolezni. Spremljala in občudovala sem njen pogum, upanje in zaupanje v življenje. Na žalost je bila bolezen močnejša od njenega poguma in vztrajnosti. A njena dobra dela, ki jih je skozi delo v društvu Europacolon širila med nas, bodo pustila veliko sled v boju za boljši jutri bolnikov z rakom na debelem črevesu in danki.
Hvala Lidija, da si delila z menoj tako težke kot vesele trenutke in me kljub svojim težavam razumela in spodbujala, ko me je bilo strah bolezni. Bila si direktna in odločna ženska. Odločno in pogumno si se z dobrimi nameni v ozadju borila za pravice vseh bolnikov z rakom.
Lidija, srečno pot naprej…..
Krisitina