slinjenje dojenčka

Drage mamice!

Moj sinko, star bo 12 tednov, se že dva tedna veselo slini – s slino dela mehurčke, pa tudi iz ust mu priteče med spanjem in ko ga nosim na trebuščku. V posvetovalnici sem to omenila pediatrinji, pa je rekla, da je to nemogoče in da se otroci začnejo sliniti šele pri štirih mesecih – naj še povem, da kar naprej tlači v usta celo pest (ne vleče prstkov).

Zanima me, če imate podobne izkušnje.

moja je stara 4 mesece in dela popolnoma isto……in to že 1 mesec…vse v usta, celo roko, cuza roko in še eno roko in prste pa slini se…..

kar pusti otroka, naj spoznava svet in vonje ter okuse okoli sebe. Vem pa, da to gre zelo v pranje – daj mu slinček okoli, moja jih ponosi vsak dan vsaj 3

lp

nasa je stara 5 mesecev in se slini ze od 2 meseca.kar tece ji iz ust,dane omenjam njenih prstov in rok ki jih skoraj ne da iz ust.zdaj seveda v usta vtika vse zivo kar ji pride pod roke.slinjenje pac sodi k otroku in ko bo cas bo tudi to minilo.

Naša se je začela sliniti pri 6 tednih in tam nekje do enega leta smo menjavali slinčke kot za stavo. Zdaj (pri 3 letih) se je zadeva umirila, čeprav ji še vedno med jokom slina kar v potokih teče iz ust.

Naša se je tudi že slinila pri 3 mesecih. Tudi vse stvari je že nosila v usta in jih lizala, ker ji je bilo to blazno zanimivo.

Jest ne vem, kaj je s temi pediatri. A so še vsi 30 pnš v šolo hodili?

To ni nič čudnega, saj je moja tudi od 2. meseca vsa slinasta, zdaj pri šestih mesecih pa še ni zobkov..To je posledica tega, da dojenček ne požira sline mi je povedala naša pediatrinja.Uporabljamo slinčke ,ki jih zamenjamo vsake pol ure..To, da nosi stvari v usta pa pomeni, da tako spoznava svet.Kadar sesa pest je pa čisto možno, da je še lačna.

Iz izkušenj mojega nečaka, ko se je začel sliniti pri 3 mesecih, prav tako je enkrat takrat začel rokice tlačiti v usta, je mami rekla da mu bojo začeli zobki rast, ker ga dlesen srbi. In res včeraj (6 mesec) je dobil prvi zobek. Zdaj sem ponosna teta, ker imamo en zobek…

LP maja*

Pozdravljena!

Tudi naš sine se je začel pri podobni starosti (pri pribl. 2 mesecih in pol) na veliko sliniti in si tlačiti cele rokice v usta, potem pa je pri 3 mesecih in pol dobil prvi zobek, čez 10 dni pa je na plano prilezel še drugi.

Stvar bi šla skoraj mimo nas, ker se mi je pri 3,5 mesecih zdelo le nekoliko prezgodaj za zobke tako da dlesni nismo nič kontrolirali. Pa je naš mali nekega lepega dne spravil v usta še očkov prst in ga ugriznil. Šele takrat smo vedeli kje smo. Drugi zobek nam pa ni ušel.

Pretipaj torej dlesni, morda boš tudi ti presenečena.

LP *Pika*

Tudi naša se je začela močno sliniti pri treh mesecih, pa nam je pediatrinja razložila, da je to popolnoma normalno.

Nataša

tudi nas soncek se slini od drugega meseca in lepo slinimo vse do sedaj, ko smo stari 7 mesecev pa imamo ze 6 zobkov!!!upam da se bo slinjenje kmalu koncalo,ker nam bo zmanjkalo radiatorjev za susenje slinckov!!!

Uh, tudi moja Miška se slini že od tretjega meseca dalje. Dobro, da je kurilna sezona in da se slinčki hitro sušijo. Mehurčki so pa itak zakon. Naša je celo taka umetnica, da si slinco z mehurčki lepo pripravi in jo nato spusti dokler gre in posrka nazaj (seveda,če jo mami ne prehiti s pleničko).To, da imamo že zdaj čisto popljuvana tla in veliko zabave, pa spada zraven.

Moja mala se je pričela sliniti pri 2 mesecih, prvi zob je pokukal ven pri skoraj 7 mesecih. Slinčke smo menjavali kot po tekočem traku, se je pa potem slinjenje kar kmalu umirilo. Mogoče se malo bolj slini in tlači prste ali igrače v usta kak teden preden dobi nov zob. Sedaj, pri 16 mesecih, čakamo zadnjo 4, in se spet malo bolj slinimo. To vse paše zraven, res pa je, da se eni slinijo več kot drugi.
Uspešno zobovanje,
maxi