Spoštovani starši, v zvezi s svojim delom, bi mi prav prišlo vaše mnenje o otroških slikanicah.
Kakšne se vam zdijo današnje slikanice v primerjavi s starejšimi? Koliko in na kakšen način jih uprabljate v vaši vzgoji? Kakšen je odziv vaših otrok ob prebiranju ? Kako ste vi doživljali slikanice, ko ste bili še otroci?
Za vaše prispevke se vam najlepše zahvaljujem in vam želim lep dan.

Meni so bile stare bolj všeč. Tudi če pogledam isto pravljico, so mi nove ilustracije manj prijazne, nežne (škrat kuzma, sapramiška,…) MOgoče je tudi zato ker sem tistih navajena, kaj pa vem.
Imam skoraj 3 leta staro punčko in ji beremo že od prvega tedna. Pred kake pol leta smo začeli spet brati pravljice kot so Mišek Tip, pravljice (slikanice) od S. Makarovič, Nodi, Franček. Prej smo brali bolj slikanice ,kjer je bil po stavek ali dva na stran, sedaj pa zmore že toliko koncentracije, da pridejo v poštev tudi take z malo več teksta. POskusila sem tudi že s PIki Jakobom in ji je všeč, samo ne toliko (verjetno ravno zato ker ni slike na vsaki strani. Hčerka tudi večkrat vpraša kaj kaj v zvezi s pravljico, tako da jo res aktivno posluša, tudi včasih dokonča stavek če utihnem (pr pravljicah ki jih pogosteje beremo,ni pa nam potrebno brati vsak dan iste.
Jaz sem imela pravljice zelo rada in sta mi starša bral nekje do 9 leta pred spanjem. Ko sem bila manjša slikanice, kasneje tudi knjige.

New Report

Close