Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Sladkorna – inzulin

Sladkorna – inzulin

Živjo!

Prosila bi za nasvet v zvezi s sladkorno boleznijo. Mami moje prijateljice ima ža nekaj let sladkorno in je vsak dan na inzulinu. Kaj več ne vem glede tipa sladkorne…
Je pa zadeva naslednja. Gospa večkrat na teden ponoči pade v hipo, odkrili so ji tudi raka na črevesju in čaka na operativni poseg. Inzulin si dozira po pravilih, vendar je težava v tem, da ima še vedno zelo povečan sladkor. 20 ali več.
Zakaj se to dogaja čeprav jemlje inzulin in pazi pri prehrani.
Kakšno je vaše mnenje glede tega, kaj bi bilo treba še ukreniti?

Hvala in lp, Tanja

Moje mnenje je, da si gospa verjetno ne dozira inzulino pravilno. Potrebno je vedeti, kakšen inzulin uporablja, samo kratkodelujoči ali tudi dolgo delujoči oz. kombinacijo obeh. Glede na to, da ima ponoči pogoste hipe, je danega inzulina preveč (bodisi enega bodisi drugega). Glede na to, pa da ima čez dan še vedno visoke nivoje sladkorja, je inzulina čez dan premalo oz. hrane preveč. Naj stopi do svojega diabetologa, da skupaj ugotovita, kakšne vrednosti inzulina potrebuje glede na njene fizične potrebe in glede na zaužito hrano. Primerno bi bilo večkrat meriti krvni sladkor. Potrebno je res nekaj truda, vendar se da doseči ravnovesje. Lp.

Ce je sladkorja 20, ne moras pasti v hipo, se mi zdi, ce ga je premalo pa. Naj gre takoj k zdravniku in naj se pogovorijo. Po moje doze, ki si jih daje niso v redu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close