Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Slabse cutenje ploda

Slabse cutenje ploda

Pozdravljeni,

Trenutno sem v 28 tednu nosecnosti. Prve gibe sem zacutila nekje v 22 tednu vendar so bili zelo rahli, in tako je tudi ostalo. Otroka cutim res nezno, vcasih nevem ce sem nastela 10 gibov, vcasih tudi ko se umirim in malo potolcem trebuh se ne odzove zelo. Na ultrazvokih je vedno videti vse v redu, ginekologinja pravi da je otrok zivahen, na 3D/4D se je videlo lepo premikanje, celo sesanje prstka, otrok velik in tezek primerno tednom nosecnosti.

Kaj so lahko vzroki za neznejse cutenje ploda? In ali bi morala kaj dodatno ukrepati?

Spoštovani,

s spremljanjem plodovih gibov pričnete šele po 28. tednu nosečnosti. Predlagam, da si preberete zloženko, ki je dostopna na: ŠTETJE PLODOVIH GIBOVZdravniški vestnikhttps://vestnik.szd.si › article › download

Tu je lepo razloženo, kako štejete gibe, kaj so možni vzroki manjšega števila gibov in kako ukrepati, če jih ne naštejete dovolj.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close