Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza slabsanje vida, dvojnost

slabsanje vida, dvojnost

Kaj pomeni slabsanje vida? Da se ti veca dioptrija? ali je to kaj drugega
A pri dvojnem vidu vidis dve stvari ko gledas vanjo direktno???

Ne verjamem, da je večanje dioptrije posledica MS. Pri kratko-/daljnovidnosti gre bolj za napačno obliko očesa (zrkla), kot pa za posledice vnetja optičnega živca. Tudi sam takoj po odhodu iz bolnice precej slabše videl na daleč, kar sem povedal tudi nevrologu. Ampak zdaj se mi je vid izboljšal in mislim, da je bilo poslabšanje posledica tega, da sem bil ves čas v sobi in sem buljil v TV.

Pri MS so značilne bolj druge težave. Jaz sem imel recimo par mesecev nazaj eno epizodo dvojnega vida. Če si težko predstavljaš, se lahko ponoči pogledaš v staro dvokrilno okno, ki ima eno krilo zaprto, drugega pa rahlo priprtega… Vidiš dve sliki, ena je bolj izrazita kot druga – zelo podobno temu, kar sem jaz videl takrat, pa sem se lahko še tako trudil izostrit. Drugače pa se meni pojavlja tudi migetanje slike zjutraj, če pogledam kako enobarvno steno.

Drugače pa po pripovedovanju drugih z MS pri vnetju vidnega živca lahko popolnoma oslepiš! Ena ženska je oslepela kar med igranjem kart in to tako, da je videla eno samo bleščečo svetlobo in nič drugega. Sej pol to nekje mine, ampak, če pa ne veš, zakaj se gre, je pa panika!

V glavnem, po mojem veš, kdaj se ti je vnel vidni živec, ker je to zelo očitno.

LP, Damjan

ne zastopim cist dobro, se pravi da vidis dve stvari ce gledas direkt v to stvar???

Jap, in bolj kot sem v to stvar gledal od strani (bolj, ko sem obrnil glavo), bolj sta šli sliki narazen. Pa sem se lahko še tako matral, pa jih nisem spravil skup…

LP, Damjan

New Report

Close