Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Slabovidnost pri otroku

Slabovidnost pri otroku

Pozdravljeni. Danes je bila hčerka, stara 10 let, prvič na pregledu pri okulistu. Že nekaj časa deklica toži, da v šoli slabo vidi na tablo (sedi v prvi vrsti) in v zvezek- napisano se ji megli, črke podvajajo. Pri pregledu, tudi po skiaskopiji, zdravnik ni opazil nobenih posebnih odstopanj, edino na levem očesu je menda rahla dioptrija +0,75, kar naj bi bilo normalno. Ko ji je zdravnik dal v roke besedilo, s katerim sta preverjala vid na blizu, že precej hitro ni več mogla prebrati besedila, pri čemer je zdravnik komentiral, da ji ne verjame, da je unikum in da ni stara 50 let, da ne bi videla na blizu 🙁

Če čez mesec dni ne bo boljše, mora še enkrat na pregled k okulistu, ki se bo potem odločil, ali jo pošlje naprej na pregled na očesno kliniko. Zanima me, ali so lahko še drugi vzroki za meglenje/podvajanje besedila na blizu in niso povezani z dioptrijo? Hvala.

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Če ni vzrok za slabši vid dioptrija, menim da je potreben še nevrološki in psihološki pregled in dodatne preiskave s strani oftalmologa. Menim da bi bilo najbolje, če bi bila pregledana čim preje na Otroškem oddelku Očesne klinike, kjer bodo gotovo našli vzrok težav. Napotnico naj izda osebni zdravnik ali pediater. LP in vse dobro, dr. Gorazd Kolar.

*******************************************

New Report

Close