Bližam se petdesetim in čeprav sem vse življenje športnik in zelo zdravo živim, so se mi v zadnjem času začeli pojavljati zdravstveni problemi. Začelo se je neke sobote z izredno slabim počutjem, ki je trajalo še v nedeljo, s šumenjem v glavi in se je končalo čez nekaj dni z omedlevico pri okulistu. Po pregledih na urgenci KC in kasneje pri specialistih: CT glave, biokemične preiskave, UZ ledvic, obremenilni testi srca, prehodnost vratnih žil, okulist, so mi ugotovili le rahlo povišan spodnji krvni tlak (150/ 105) vsi ostali izvidi pa so v mejah normale. Predpisali so mi zdravilo Tritace in krvni tlak se mi je primerno znižal (140/85), vendar je slabo počuje ostalo. Ponoči slabo spim, čez dan me pogosto obide taka slabost, da sem popolno nesposoben za kakršnokoli delo in lahko le ležim, boli me glava, včasih mi v glavi brni (ob normalnem krvnem tlaku) in začel sem razmišljati ali lahko živci povzročajo tovrstne težave, saj sem sicer “klinično” zdrav. Občasno vzamem zvečer Sanval, takrat normalno spim, vendar bi rad odkril vzrok težav, saj nikoli v življenju nisem bil bolan. Nimam občutka, da bi bil živčen, sem pa zelo aktiven človek in kadar se dobro počutim, včasih v aktivnostih rad malce pretiravam. V poslu se srečujem s podobnimi težavami, kot ostali poslovneži v mojih letih, pa tudi odnosu s partnerko ni vse idealno, vendar dvomim, da je to tako nenaden razlog mojih težav. Za odgovor in nasvet se vam najlepše zahvaljujem.

Spoštovani Duško, vse kaže, da vas je ujel sindrom življenjske izčrpanosti, ki ga pod šifro z 73.0 navaja MKB10( deseta revizija Mednarodne klasifikacije bolezni).Ne preostane vam drugega, kot to, da nekoliko zmanjšate tempo,si prerazporedite dejavnosti v prostem času glede na zahtevnost in hkrati posvetite več časa in pozornosti partnerki.Obrestovalo se bo na več nivojih. Mislim, da zaenkrat psihiatričnih zdravil ne potrebujete.

Zahvaljuem se vam za odgovor,
ker so težave še vedno rpisotne sem v prejšnjem tednu opravil preiskavo “poševna miza” in dobil naslednji izvid:
“nevrokardiogena refleksna sinkopa vazovagalnega tipa”, pa me zanima, kaj to pomeni in kako se (če sploh) zdravi oz. kaj sam lahko naredim za lajšanje težav.
Lepo vas pozdravljam

Hvala za vaš dogovor,
moje težave s slabostmi se še kar nadaljujejo, zato so me poslali na nevrološko preiskavo imenovano “poševna miza”, izvid je naslednji:
“nevrokardiogena refleksna sinkopa vazovagalnega tipa”. Prosim za bolj poljudno obrazložitev izvida in načina zdravljenja te težave.
Lepo vas pozdravljam.

Spoštovani Duško,
izvid govori za zvišano občutljivost živčnega sistema, ki ni pod kontrolo naše volje, torej je avtonomno.Je opis lastnosti, kvalitete,vsekakor pa samo po sebi ne predstavlja razloga zamedikamentozno zdravljenje.Navodila ostajajo ista.

New Report

Close