Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca slabost

slabost

Dober dan,

moji mami (50) se je pred nekaj dnevi zgodilo sledeče: med pavzo je v službi pokadila cigareto, nakar ji je postalo slabo, v hipu je bila cela mokra, vsa mravljinčasta in potem je padla v nezavest (sodelavec jo je klofutal, polil z vodo). to je trajalo morda 10 sekund, bila je kot mrtva. nakar se ji je iz grla izvil nekakšen hrk in počasi je prišla k sebi. bila je popolnoma premočena, utrujena in rekla je, da je nekaj sanjala, a da se ne spomni. je tudi bruhala (sok, ki ga je malo prej spila in sluz)
kasneje je povedala, da je tisti dan malo jedla. To se ji je pred leti zgodilo zjutraj na wc-ju, ko se je napenjala, še prej pa enkrat v mladosti. Kaj bi to lahko bilo? Morda samo neposrečena kombinacija utrujenost, cigarete, …?!
Zanimivo je, da se je podobno zgodilo meni pred leti. Bila sem na WC-ju, nakar mi je postalo slabo, mravljinci so mi lezli od nog navzgor, roke od zapestja mi je zvilo kot v krču, v nekaj sekundah sem bila popolnoma premočena, slabost je bila nevzdržna, bila sem bela v obraz, ustnic se mi sploh ni videlo, bljuvala sem neko sluz, ulegla sem se na ploščice in čez nekaj časa je minilo. potem sem bruhala.
Zaradi tega nisem nikoli šla k zdravniku.
Kaj menite o tem?! Hvala za nasvet in mnenje, lep pozdrav

Opisujete, kako je mama “padla skup”, kot rečemo po domače, oziroma kako je potekal colaps. Največkrat je to odziv srčnožilnega sistema po tem, ko dlje časa sedimo, morda celo v prostoru s slabim zrakom, brez ustreznega uživanja tekočin in malice, potem pa vstanemo in “dogajati se začnejo mravljinci….”. V prihodnje je v takem primeru potrebno poskrbeti, da imamo pri roki kakšen kozarec z vodo, da je prostor, kjer sedimo po možnosti prezračen in da takšnemu sedenju ne sledi takoj cigareta.
Če se zadeve ponavljajo pogosteje in jim ne najdemo razlage, je smiselna EEG – elektroencefalografsja preiskava, ki jo izvedejo ambulantno pri specialistu nevrologu.

Veliko zdravja v prihodnje!

Danica

New Report

Close