slabokrvnost otroka

Imamo 7-letnega neješčega fanta. Še vedno ne je sadja (razen banane), ne je mesa (razen piščančje salame in hrenovk) in tudi zelenjave ne (no razen zelenjavnih juh – te poje vse).

Vem da boste rekli da je razvajen, in res je tako. Ampak tak pač je in sprejeli smo ga z vsemi minusi (in seveda plusi). Odkar se ne kregamo pri mizi je življenje res lepše.

Problem pa se pojavlja ker se mu rade delajo razpoke v koničkah ust. Prebrala sem da je to posledica pomanjkanja hemoglobina. 1x letno pregledamo kri in zdravnik pravi da je vse v mejah normale in tudi drugih zdravstvenih problemov nima.

Ali ima katera podoben problem? Vsi nasveti dobrodošli.

Lp, Katja

Za zdravljenje slabokrvnosti je zlo dobra juha iz prosene kaše, cvetače in z velko peteršilja. Za zabelo lahko malo masla ali olivnega olja. Če pravite, da ima zelenjavne juhe rad, mu bo to mogoče šlo. Je pa potrebno, da to nakaj časa je vsak dan.
Veliko uspeha in l.p.

Zelo pomaga sok rdeče pese. Jaz sem ga kar smešala s kakšnim gostim sokom, pa so ga spili (s tem, da niso vedeli kaj je notri). Zdaj pa se tudi že v trgovini dobi pesin sok mešan s sadnim sokom in baje je zelo dober. Če rad pije sadni sok bo šlo! Tudi meni je zdravnica predpisala sok rdeče pese, ko sem bila slabokrvna po porodu.

Poskušaj z Endovitalovim pesnim sirupom (pesni sirup+med). Kupi se tudi v lekarnah (v navadnih trgovinah ga nimajo) ali pa pogledaš na njihovo spletno stran. Ne vem sicer naslova, v brskalnik napiši ENDOVITAL.

Če pediater pravi da ni slabokrven, ni sigurno. V kotičkih ust pa imam sama razpoke vsako jesen in pomlad pa pri padcu odpornosti, zakar pravijo da je pomankanje B vitamina, meni pomaga pivo;)

Tudi jaz imam informacijo, da so za razpoke kotičkov krivi vitamini (pomanjkanje). Mislim da res B.

New Report

Close