Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina slabokrvnost-hemoglobin

slabokrvnost-hemoglobin

Pozdravljeni,

Današnji izvid iz laboratorija mi je pokazal vrednost hemoglobina 83, vrednost železa v krvi (?-biokemične preiskave) pa znaša 4,1.

Ker je moja zdravnica ta teden odsotna, vas sprašujem, ali lahko s pregledom počakam ali bi se obrnila na zdravnika, ki jo nadomešča?

Slabokrvnost se mi ponavlja že nekje 12 let. Zdravljenje (sirup Ferrum/žvečljive tablete/tablete Retafer) zaleže za kake pol leta, mogoče več, nato mi vrednost ponovno pade pod normalo.

Očitno sem se navadila funkcionirati z nižjo stopnjo hemoglobina, opažam pa, da sem zadnje čase pri teku (tečem od pomladi) vse bolj zadihana, nazadujem, namesto napredujem in tudi pulz je stalno nad normalo. Povezano s slabokrvnostjo? Ali naj kakšen trimček raje izpustim, dokler se mi stanje ne izboljša?

Hvala za Vaš čas , želim Vam prijetno sončno popoldne.

A.

Spoštovani!

Pretirano obremenjevanje v tej situaciji ni priporočljivo, ne more pa vam tudi ne pretirano škoditi. Spet bo treba jemati železo in ga v bistvu niti ne prekinjati. Če veste za svojo bolezen, potem ni potrebno čakati na tako nizke vrednosti hemoglobina. Ste med cca. 10 % žensk, ki ne morejo nadoknaditi izgub železa z menstruacijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close