Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Slabokrvnost

Slabokrvnost

Pozdravljeni!

Najprej bi pohvalil Vaš forum, kjer najdem veliko uporabnih nasvetov. Moja težava pa je naslednja. Začelo se je z izredno slabim počutjem, že par stopnic me je pošteno utrudilo. Naredili so mi krvne preiskave in izvid je bil naslednji, veliko vrednosti presega oz. je pod mejo:

WBC = 2.7
LY = 73.2
MO = 2.6
GR = 24.2
LY#= 2
MO# = 0.1
GR# = 0.7
RBC = 2.08
HGB= 84
HCT=.237

MCV= 115 !!!
MCH= 40.3
MCHC= 353
RDW= 15.3
PLT= 90
MPV= 6.9

Diagnoza naj bi bila anemija zaradi nezmožnosti tvorbe B-vitaminov. Dobil sem nekaj injekcij vitamina, jemljem b-complex, vendar krvna slika ostaja že 14 dni nespremenjena. Moje počutje je iz dneva v dan slabše, nisem sposoben niti najlažjih opravil, komaj hodim, imam pogoste glavobole. Star sem 50 let. Po krvni sliki sodeč imam premalo hemoglobina. Kaj pomeni MCV? Kakšno je vaše mnenje?
Bi mi mogoče lahko svetovali kakšnega specialista?

Najlepša hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Če niste alkoholik, potem je potrebno preveriti stanje vaše želodčne sluznice, kjer se izloča določena snov, ki potem v kombinaciji z drugimi prispeva k vsrkavanju vitamina B12, ki je odgovoren za vaše slabe izvide. Potrebnih je treba kar nekaj zaporednih injekcij, da pride do izboljšanja v cca 2 mesecih in nato redno dodajanje vsaj na 2 meseca ene injekcije B12. Drugače pa se s podrobenjšo diagnostiko in zdravljenjem zapletenih oblik anemij ukvarjajo hematologi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close