Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Slabokrvnost

Slabokrvnost

Spoštovani!

Oglašam se v zvezi z izvidom ob sistematskem pregledu petletnega sina. Vrednost hb je 112 in je zato dobil predpisan sirup Ferrum Lek. Seznanjena sem, da je normalna vrednost hb za otroke 120, ampak moj sin že od rojstva ni dosegel te vrednosti (max 117). Še ko smo obiskovali posvetovalnico v prvem letu njegovega življenja, so se te vrednosti gibale od 110 do 117 (največkrat 112) in vedno so nam predpisovali najprej kapljice, nato pa ta sirup. Najvišjo vrednost je dosegel, ko je začel z mesno hrano (pribl. 7. mes. starosti) in takrat smo predvidevali, da se bodo stvari uredile same po sebi.
Sicer je zelo zdrav otrok, visok 116 cm in težak 22 kg. Pri jedi ni izbirčen in je celo velik ljubitelj mesa in zelenjave.
Sama domnevam, da so omenjene vrednosti enostavno normalne za njegov organizem in da pač ne ustreza splošnemu povprečju.
Ali bi morali biti zaskrbljeni?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Iva

Spoštovani!

Čisto prav razmišljate. Tudi če bi šlo za kakšno anomalijo v rdečih krvničkah, je le-ta tako blaga, da ni potrebno drugega, kot da se vrednosti občasno spremljajo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close