Slabi zobje

Pozdravljeni,

Imam en velik problem. Moji zobje so zelo slabi, veliko imam lukenj. Pri zobozdravniku že dalj časa nisem bila, ker me naroča na vsake pol leta enkrat in nikamor ne prideva. Rada bi šla kar k privatnemu zdravniku, pa da bi mi popravil vse, kar je treba. Zanima me, če kje delajo “predračune”, torej če ocenijo stroške, ki bi jih imela s kompletno popravitvijo.

Poleg tega so moji zobje zelo nametani. Pri desetih letih (zdaj jih imam 25) sem bila pri ortodontu, pa je rekel, da sem prestara za aparat. Zdaj so mi rekli, da lahko tudi pri odraslem človeku to popravijo. Ali to drži?

Hvala za odgovor,

Alenka

Spoštovana Alenka,

za vsako storitev, ki jo boste plačali, vam morajo narediti predračun. Problem, ki se pojavi pri zdravljenju zob je le v tem, da se ne da v naprej predvideti vseh zdravljenj – npr. zob ima karies, naredijo vam predračun za zalivko, kasneje pa se izkaže, da je potrebno tudi zdravljenje korenine. Hočem vam povedati, da vam lahko na začetku naredijo nek okviren predračun, kasneje pa pride do odstopanj, ki vas ne bi smela presenetiti.
Za ortodonstko zdravljenje pri 10-ih letih prav gotovo niste bili prestari oz. ste takrat naredili napako, da ste se pustili v to prepričati. Tudi sedaj niste prestari, zdravljenje bo možno, ko bodo popravljeni vsi zobje. Ste pa zaradi starosti samoplačnica in boste morali vse plačati sami. V tem primeru bo predračun bolj realen in boste že na začetku seznanjeni z dokaj natančno ceno zdravljenja.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close