skrb v nosečnosti

Spoštovani!

Malo sem pogledala po starejših vprašanjih, a ne najdem odgovora zase. Načrtujem nosečnost in me skrbi tudi za zobe. Doslej sem obiskovala zobzdravnika vsakih 6 -7 mesecev, imela sem srečo, da sem skrbela za zobe in zato ni imel veliko dela. Prav tako nimam zobnih kamnov, da bi mi čistil.

Ker bom v času nosečnosti prebivala v drugem kraju, me zanima, ali lahko obiščem zobozdravnika, ki sicer ni moj. Poleg tega me zanima, kdo predpiše fluorjeve tablete, splošni ali zobozdravnik? Ali so tudi kakšne druge tablete, ki se dobijo brez recepta in kaj nasploh mora storiti nosečnica za svoje zobe?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovana Petra,

če ste do sedaj redno hodili na preglede k zobozdravniku, nadaljujte s tem tudi v nosečnosti.
Fluorjevih tablet pa se nosečnicam več ne predpisuje.
Skrbite, da boste imeli redno prehrano, bogato z vitamini in minerali, temeljito si odstranjujte zobne obloge in naredili boste dovolj za svoje zobe in zobe vašega otroka.
Če boste v času nosečnosti prebivali v drugem kraju, zobozdravnika pa ne želite zamenjati, potem se boste morali na pregled odpeljati k svojemu zobozdravniku. Če želite imeti zobozdravnika v kraju, kjer boste prebivali po novem, potem boste pri njemu podpisali izjavo o izbiri.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close