Najdi forum

Nujno iščem večjo količino školjčnih lupin za zastirko. Če morda kdo ve, kje bi se dalo kupiti par vreč, bom odgovora zelo vesela, prav tako tudi vsake ideje ali ugibanj.

hvala in lp
ajla

AJLA pozdravljena!

Poglej ali pokliči v trg. PROMETEJ mislim, da bi jih morali imeti saj tam jaz vedno najdem vse za ustvarjanje svoje domišljije.

Srečno!
Mia

Tudi v trgovini Antus na Čopovi v Ljubljani.

V hobi trgovinah sicer prodajajo školjčne lupine v manjših paketkih (tudi prav poceni niso), vprašaš pa lahko po količinskem popustu. Meni se je to vedno izplačalo.
Včasih so jih prodajali tudi na hobi oddelku v Bauhausu, a se mi zdi, da so to zadevo ukinili.
Spomnila sem se še na Promak – poglej v imenik, mislim, da so bili nazadnje na Vilharjevi v Lj.

Lahko pa združiš prijetno s koristnim, greš v ribarnico, kupiš razne školjke, meso porabiš za vsesplošno pojedino, embalažo pa uporabiš za to, kar pač želiš 😉

LP, A.

Mogoče trgovina Levček, BTC, hala A, klet

Hej, pa če bi se dogovorila s kakšno ribarnico, ali prečiščevalnico školjk, tam kjer jih pakirajo za zmrznit, kaj misliš? Poskusi poklicati kam na obalo.

V parkih in vrtovih v tujini sem že videla take poti. Kot zastirka na gredah, pa mi ni preveč dobra ideja, saj vsebujejo preveč apnenca, pa boš morala paziti kaj posadiš.

Hvala za vse odgovore,

čao
ajla

Če potrebuješ večjo količino školjk potem nakupi v zgoraj omenjenih trgovinah odpadejo. Zapelji se v Ankaran-parkiraš za vojašnico SV in se odpraviš do morja, kjer je pravo pokoplališče školjk (20-300m dolga obala polna samih školjk), kjer si jih lahko nabereš kolikor jih potrebuješ. Gre pa za manjše lepe školjke in polže ter malo manj lepe večje školjke…

Ja, točno enako kot Miši mi je padlo na pamet:
zelo luškane školjke, taki podolgovati polžki, jako dekorativni, pa ogromno ostrig (zelo primerne za zastirko), pa še male izvedbe bajsastih polžkov (kot tista iz poletja v školjki, samo ene 10x manjša) – upam, da kak biolog ne bere tega 😉
Je pa dostop do tja običajno kar blaten, tako da ne pozabi kakih gumijastih škornjev.
LP

New Report

Close