Skolioza in plavanje

Pozdravljeni

Hčerka, ki je ravnokar dopolnila 14. let (161,5 cm, 46 kg), ima kar močno skoliozo in sicer v zgornjem delu hrbtenice 35°, v spodnjem pa 42°. Je aktivna plavalka (7-9 treningov na teden + fitnes, ki ji je prilagojen). Zanima me samo eno in sicer, če ji precej naporni trenigi morda lahko naredijo več škode kot koristi? Kako je s fitnesom?

Hvala za odgovor.

Spoštovani,

menim, da plavalni treningi, če le ne povzročajo bolečin, niso škodljivi. Previdnost priporočam le pri treningu v fitnesu, kjer odsvetujem izvajanje vaj z utežmi, ki obremenjujejo hrbtenico. Takšne vaje naj izvaja rajši z večkratno ponovitvijo brez uteži, le z lastno težo.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close