Tele forume sem odkrila prav v času, ko jih blazno potrebujem.
Preživljam dneve in noči, oz. bolje rečeno životarim, polne more zaradi partnerjeve nezvestobe.
Po kar nekaj letih skupnega življenja je kot strela z jasnega udarilo razkritje njegove afere. Nič se ni opravičeval, priznal je, povedal, da je že končano – pred mesecem in da me ne bi rad izgubil.
Kot da bi te besede lahko izbrisale tisto kar je bilo. Najprej trenutna jeza, nato pa bolečina,ki noče in noče popustiti. Popolnoma brez volje, brez apetita in brez spanja se prebijam iz dneva v dan. Vsake toliko časa izbruhnem v krčevit jok kot da mi bo raztrgalo srce. Bilo bi lahko, če ga ne bi ljubila. Toda jaz si življenja brez njega ne morem predstavljati in on to tudi ve. Tudi želja po ljubljenju z njim je ostala, še več povečala se je, močno in prepustila sem se ji. Kot da bi hotela dokazati, da sem prav tako dobra kot ona. Sprašujem se pa tudi njega zakaj, česa je manjkalo. Šokirana sem bila ob izjavi, da je šlo zgolj za sex in ne ljubezen. vedno sem bila prepričana, da je to zanj eno in isto oz. da eno brez drugega ne gre.

Ker se ne morem pogovoriti z nikomer od prijateljev oz. izdružine, pa vseeno komaj čakam da bi to spravila iz sebe vas prosim za pomoč.
Bom lahko kdaj pomislila na to brez tope bolečine ki trga srce?
Bom še kdaj zaupala in se nehala spraševati – kje in s kom je?
Ali pa me bo zlomilo?

Živjo, Sonja.
Ja, po mojem si si postavila prava vprašanja, na katera pa boš po moje dobila odgovr le v sebi.
Lep pozdrav, Sasa

Po mojem je skok čez plot posledica nerešenih problemov v vajini zvezi, ki jih nista (bila) sposobna rešiti. “Kriva” zato sta oba. Rešitev je v dolgih pogovorih. Če bosta ostala skupaj, lahko ravno to dejanje celo izboljša vajino komunikacijo, sex, zveza, ki premaga kako tako oviro je potem bolj trdna…
Če ne bo šlo, če ga boš zapustila, boš ravno tako šla čez ovire, ki te bodo utrdile in boš sposobna kasneje narediti boljšo naslednjo zvezo.
Kakorkoli, po določenem trpljenju se bo v vsakem primeru dobro končalo za tvojo osebnostno rast!

Draga Sonja!

Nič novega se ne dogaja. Jaz sem tudi preživela marsikaj. Nihče ti ne more pomagati, sama se boš morala odločiti, kako in kaj. Moški potrebuje ženo, da mu pere, kuha in zastonj seksa z njim. Tudi mene je moj izkoristil, pred kratkim zapustil zaradi druge ženske. Pa toliko sem vložila v to razmerje, se trudila… Še sama ne vem, kako bom naprej, drugih moških nočem. Njega sem ljubila, še zdaj ga imam zelo rada in ga pogrešam, vendar sem sita njegovih laži in če bi me imel zares rad, bi že preprečil trpljenje. Moški raje ostanejo poročeni na vse načine kot da se znova poročijo.

Če je sposoben enkrat je sposoben večkrat!

Na svetu je pa še dosti fantov, ki so zvesti, in si želijo punco kot si ti!

Punco, ki si zasluži več, kot je skok čez plot!

Draga gospodična

Vedno bolj in bolj težimo po liberalizaciji vse manj pa dajmo poudarka na vrednote s čemer tudi ljubezen izgublja svoj blišč

Zalo rad bi ti rekel da te ne bo nikoli več prevaral vendar bi po tem takem to bila laž
zato ti s težkim srcem predlagam da ga pustiš saj se ljudje učimo le iz svojih napak lahko poa te potolažim s stavkom >>saj je še dosti drugih boljših tipov na svetu

Sonja!

Ko bi vedela, kako zelo vem, kako se pocutis. Pri meni je sicer situacija drugacna. Ni prislo do prevare, pac pa so se nabirale malenkosti (moj karakter je tezak in se nisem videla, kaj delam), ki so eksplodirale in je odsel …. ne se dokoncno …. in sem ostala brez njega ..
Samo bolecina pa je neznosna …. razmisljanje stalno, mozgani se pod nobenim pogojem nocejo ustaviti, da ne bi mleli kaj in kako .. kar vidim te, kako kar naprej premisljujes kje je, s kom je, kaj pocne …. jaz delam enako, ceprav nimam razloga za to … in je neznosno .. na sreco mi sluzba dopusca toliko fleksibilnosti, da nihce ne opazi, da sem popolnoma ohromljena, psihicno in fizicno … v zadnjih 2 mesecih sem shujsala (sicer to je dobro) za 17 kg, oci imam kot panda vnete, saj jocem vsak vecer … popolnoma me prezema bolecina, da ga ni.
Ce ti kaj pomaga, mi pisi na moj e-mail. Meni pomaga, ce razmisljanja zlijem na papir … nekako sama sebe tako tolazim, da razmisljam pisno.
Resitve ti pa ne morem pokazat … sama sedaj hodim k psihologinji, tudi antidepresiv tablete jemljem, a se vseeno samo nemocno cakam njegovo odlocitev .. ljubim ga neskoncno, brez njega si ne znam predstavljati zivljenja.
lep pozdrav Pika

Najlepša zahvala za te besede. Zelo vzpodbudno delujejo.

Ko bi le vedela kaj si zaslužim. Mogoče prav to kar sem dobila. Tisto o fantih pa zvestobi je pa tako – od danes do jutri. Škoda ker ni zraven garancijskega lista in pa seveda naslova serviserja.

Ga mogoče kdo ima?

Stara sem 16 let , ampak naj te moja starost ne odbije od branja mojega pisma.
Naj ti povem, kako se je zgodilo v moji druzini, ko je mama izvedela,da jo je oce prevaral.
Jaz sem bila takrat stara okoli eno leto, moja starejsa sestra pa okoli sedem.
Starsa sta bila takrat ze kar nekaj let porocena. Nikoli ju nisem sprasevala kaj je bilo narobe, da je oce “moral” poiskati drugo zensko in prevarati mojo ljubo mamo. Ko je mama izvedela,da jo vara, sta se locila. Bila je obupana in dosti jokala. Nekaj mesecev sta potem zivela loceno in si poiskala nova partenerja, in nekako “pozabila”,da sta se nedolgo nazaj mocno ljubila. Ampak po (mislim,da) sestih mesecih ( ko mu je moja mama odpustila ), ga je povabila na prijateljsko vecerjo, in po dveh mesecih “prijateljevanja” sta se ponovno porocila. Oce se vedno ( 15 let kasneje )skace okoli mame, kadar koli si ona kaj zazeli, ker ji je neskoncno hvalezen,da mu je dala se eno priloznost, da ji pokaze, da jo se vedno ljubi.
Zdaj imava obe s sestro oceta, ki ga sicer nebi imele (vsaj ne vedno ob sebi).
Pomisli: Sedaj se ti vse skupaj zdi nemogoce,da bi mu odpostila, ceprav ga ljubis, ampak, ce cutis,da ti je “zmozen” to ljubezen enakovredno vracati, potem se ti vsekakor splaca pocakati. Daj casu cas, kajti cas celi rane!

Reli

Res iskrena hvala za spodbudne besede. Zdi se mi da bi tudi moji deklici tako razmišljali, saj naju imata oba radi.
Kljub temu, da se na trenutke še vedno vidim kot žrtev pa vem da sva pravzaprav oba in zakaj bi bili še deklici. Moža ljubim, veliko se pogovarjava, tudi o tem in o vzrokih in o krivdah in … Pokazala sem mu tudi vaše odgovore in njegov komentar je bil ( kot je v nekem drugem forumu rekel Dr. Rejec ) da bi morali slišati obe strani – tudi njega.
Ironija je, kot pri tvojih starših, da naju je moralo nekaj zadeti, da sva se spet začela obnašati kot pred leti – pogovarjati tudi o nama, se posvečati tudi drug drugemu, včasih biti tudi malo sama brez otročkov in vsakdanjih skrbi…
Po dolgih letih sem dobila darilce za valentina in seveda tudi dala… Pa se nisva zmenila.
Pa dajmo času čas.

Draga Sonja!
Jaz bi ti želela povedati svojo zgodbo.
S svojim partnerjem sva skupaj 10 let in jaz sem naredila takšno napako kot tvoj mož. Prevarala sem svojega partnerja. Ponavljam besede tvojega moža, šlo mi je samo za sex, takrat nisem razmišljala nič, samo podala sem se v posteljo, nobenih čustev nisem gojila do ljubimca. Res je, da sem bila takrat stara 22 let in da sem bila v čudnem obdobju, ko sem hotela čim več od življenja (pa to ni opravičilo). Našla sem se in ugotovila, da imam srečo ves čas ob sebi in to je moj partner. Ko sem to spoznala, mi je postalo tako hudo, da sem sploh storila kaj takšnega. Vendar pa vem, da če tega ne bi storila, ne bi vedela kako zelo ga ljubim. Nimam opravičilla za svoja dejanja, vendar pa se trudim in vem da ga ne bom nikoli več prevarala. Od tega je že več kot pet let in midva sva skupaj in od takrat nisem ponovila neumnosti in je nikoli več ne bom. Moj partner pa mi zopet zaupa in vem da me ljubi, tako kot jaz njega.
Sicer tvojega moža ne poznam in ne vem ali je resno mislil, vendar vedi, da ne velja vedno, če je enkrat, bo še drugič.
Želim ti veliko sreče in potrpljenja. Oba pa morata graditi na tem, da mu boš zopet zaupala.
Lep pozdrav, Anja.

New Report

Close