Skiaskopija
Pozdravljeni,
moj 19 mesečni fantek je na mojo željo bil poslan na pregled v ortoptično ambulanto. Mislila sem, da škili, čeprav tega pediatrinja ni opazila, pa je dala napotnico, da bomo pomirjeni.
Bila sva na pregledu, kjer je sinek gledal sivo bele risbice, potem pa je dobil dvakrat kapljice v obe očki. Sledil je pregled z lučko itn.Vprašali so me, zakaj sem prišla in povedala, da se mi zdi, da škili.
Po pregledu je zdravnica povedala, da je vse ok, da je vse bp, da v ozadju nič ne vidi – v glavnem izvid je vse ok.
Je pa rekla, da če sva že tu, da naj še prideva na en pregled. Takrat nisem vedela za kakšen pregled gre, ker mi tudi niso povedali.
Domov sem sedaj dobila recept za kapljice in navodila za pripravo na pregled. Vendar mi ni všeč, kar piše gor na navodilih. Otrok bo videl megleno na blizu cca 7 dni, kapljice dajemo 2xna dan 4 dni.
V glavnem mi ta skiaskopija ni ravno pri srcu in ne vem, če bi ga peljala na ta pregled. 3 tedne že tuhtam kaj naj nardim, pa se ne morem odločit. Otroku želim vse dobro, vendar ali je res potrebno, da ga sedaj s tem obremenjujem, če pa so na osnovnem pregledu ugotovili, da ne šikili in da je vse bp.
Mi lahko pomagate s kakšnim nasvetom?
Kar lahko rečem je to, da s skiaskopijo ne moremo škoditi lahko pa res najbolj natančno določimo otrokovo dioptrijo in potrdimo ali ima sploh kakšno dioptrijo ali ne. Tako, da vam svetujem, da se ni potrebno ničesar bati, po pregledu pa boste še bolj natančno vedeli kako je z otrokovimi očmi.