Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Skelenje zob ob zaužitju sadja

Skelenje zob ob zaužitju sadja

Lepo pozdravljeni!

Prebrala sem vaše odgovore, ki se nanašajo na skelenje zob ob zaužitju sadja. Tudi mene namreč muči ta zadeva in sicer me skelijo predvsem bele plombe, ki sem si jih dala narediti pred pol leta dni. Navajate, da je po zaužitju kislega sadja ali jabolčnega kisa potrebno izpirati ustno voltlino z ustno vodo z fluorom ali si zobe umiti po zaužitju sadja. To sem tudi naredila, vendar me zobje še vedno skelijo. Kaj predlagate?!

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!

Lara

Spoštovana Lara,

predlagam vam obisk pri zobozdravniku, ki je zalivke naredil. Če zobje z zalivkami skelijo še po 6 mesecih, potem zalivke niso dobro narejene.
Lepo pozdravljeni!

Pozdravljeni!

Bele zalivke me niso skelele. Problem se je pojavil, ker sem naprimer pojedla 2 jabolka naenkrat in me potem zobje skelijo 2 dni ali več zapored. Po izdelavi pa me zalivke dolgo in sploh niso bolele.
Kaj bi to pomenilo?!

Lara

Spoštovana LaraK,

žal vam ne morem pomagati. Odgovarjam vam na osnovi informacij, ki mi jih posredujete v vašem vprašanju. V prvem vprašanju ste navedli, da vas skelijo zalivke, zato sem sklepala, da so te vzrok vašim težavam.
Skratka, odgovora na vaše vprašanje vam le na osnovi posredovanih podatkov ne morem dati. Ponovno vam svetujem obisk zobozdravnika.
Lepo pozdravljeni!

Pozdravljeni, 1 mesec nazaj sem dobil plombo na zgornjem zobu od takrat me ta zob skeli. Kaj menite da bi lahko bilo? Ali lahko gre za kariozne lezije? Hvala za odgovor.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

Možna je preobčutljivost zoba ob izdelavi nove zalivke….po vsej verjetnosti ne gre za slabo odstranjen karies. Večkrat se zgodi da so lahko zobje po novi zalivki občutljivi nekaj časa, sčasoma se mora umiriti, sicer pojdite nazaj k zobozdravniku, ki vam je zalivko izdelal, ker on ve kako in kaj je bilo na zobu narejeno.
Srečno!

Teja Jeras dr. dent. med. Zobozdravstvena ordinacija MOGYdent Dunajska cesta 433 Ljubljana - Črnuče T: 031 433 468 E: [email protected] W: www.mo-gy.si/zobozdravstvo V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

New Report

Close