Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo skelenje nekaterih zob

skelenje nekaterih zob

Spostovana!

Zanima me sledeca stvar. Pri zobozdravnici sem si dal ocistit zobni kamen, a imam po tem ciscenju nekaj problemov z zobmi. Namrec kar nekaj zob je na spodnjem delu zelo obcutljivih in me skelijo. Mislim, da se temu predelu, ki me skeli, rece zobni vrat (nisem siguren). Sicer pa me skeli samo na nekaterih spodnjih zobeh, zgoraj ni teh problemov. Verjetno zaradi tega, ker se ponavadi vec kamna nabere spodaj, tako da ona ni imela kaj prida za brusit zgoraj. Ko si zobe umivam, me nic ne boli, ampak ce z nohtom malo prevec na grobo podrsam po tistem delu, me kar precej zaskeli. Od tega ciscenja je minilo ze kar nekaj mesecev, tako da sem opazil, da se mi na sprednjem delu trojke spodaj dela ze novi kamen. Sedaj se ga res bojim odstraniti, ker me zelo skeli na tistem delu kjer je kamen. Ali obstaja kaksno mazilo ali kaj podobnega, ki bi to skelenje omilijo oz. ga odstranilo? Je mogoce zobozdravnica premalo natancno odstranila kamen na nekaterih zobeh in zraven se malce po sklenini povrtala ali pa je to normalen pojav, da te po ciscenju kamna nekateri zobje skelijo ?

Spoštovani zobnimisek,

če se vidi zobni vrat, potem je to rszlog za skelenje. Zboni vrat namreč pokriva cement, ki je oživčen in ne neoživčena sklenina. Zobozdravnica vam je po odstranitvi zobnega kamna razgalila zobni vrat (strokovno nič narobe), ki je sedaj bolj občutljiv.
Kamen, ki se je nabral, je potrebno ponovno odstraniti. PO odstranitvi pa vam občutljive zobe lahko premaže s posebnim preparatom, ki je namenjen takim težavam. Sami lahko uporabljate zobno pasto za občutljive zobe.

New Report

Close