šivi
Pozdravljeni1
Sem šesti dan po porodu.Bila sem šivana in me zanima,če si na rano lahko nanesem Bepanthen ali kaj drugega,ker me rahlo skeli?
Lp
Ojla!
Pomagaj si z bivacinom (sprej) in pa z najmanj 3x dnevnim tusiranjem s cimbolj toplo vodo. Meni je pomagalo.
LP
živjo!
Meni je patronažna sestra svetovala tuširanje z bolj hladno vodo in led zavit v krpo,da malo omrtviči boleče mesto.
ZDRAVO!
MENI JE PATRONŽNA DALA BIVACIN PRAŠEK, KI SEM GA NANESLA OB VSAKEM UMIVANJU. UMIVALA PA SEM SE RES VSAKIČ, KO SEM ŠLA NA STRANIŠČE – ZARADI SKELENJA IN ZARADI ČIŠČE. POTEM SEM ŠLA V LEKARNO IN V LEKARNI SO MI SVETOVALI KREMO PROTI HEMEROIDOM, KI JE TUDI ODLIČNA, SAJ DELUJE PROTIVNETNO, PA ŠE PRESREDEK POSTANE BOLJ PROŽEN.
ŽIVIO!
Jaz sem bila tudi pri drugem porodu šivana kar precej in imam s tem kar nekaj izkušnej. Edino kar mi je pomagalo so bili obkladki z mrzlo fiziološko raztopino. Kupila sem si vložke VIR 80 in jih dobesedno prepojila z fiziološko. Obvezno po vsaki potrebi sem si umivala spolovilo z mrzlo vodo. Skelenje pa je samo znak, da se ti rana celo. Glede bivacina pa je bila moja ginekologinja zelo skeptična, saj gre v bistvu za lokalni antibiotik, in ti lahko situacijo še poslabša.
Pa vso srečo!
Forum je zaprt za komentiranje.