Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija SIVE ČRTE PRED OČMI

SIVE ČRTE PRED OČMI

NUJNO PROSIM ZA POMOČ.

Imam sledeče težave z očmi že cca kakšno leto. Ob pogledu v močno svetlobo np. sonce ali ko se vozim z avtom in sonce sije na nasproti vozeče avtomobile in se odbija od pločevine, se mi cca za 30 – 40 sekund na vidnem polju, ko pogledam v nebo pojavi siva črta, ki se ne premika na to počasi zbledi.Vidim jo na ove očesi tudi če zaprem eno oko jo vidim na drugem.

Nosim očala z dioptrijo -2. Na temeljitem pregledu pri fotamologu sem bia odtobra 2008 in ni ugotovil nobene posebnosti, razen prahastem motnjave v steklovini, ki jih imama že ccca 10 let.

Prosim za strokovni odgovor in tudi če ima kdo podobne tažave saj se mi od tega že “meša”.

Spoštovani, motnjave v steklovini, ki jih je opisal vas zdravnik oftalmolog, so zelo pogoste zgostitve v steklovini očesa. Lahko delajo opisane težave, vendar so kot takšne popolnoma nenevarne in stew lahko brez skrbi. Z leti so pogostejše in jih ima zelo veliko ljudi. Pozorni moramo biti, če se ob tem bliska ali se pojavi stalna motnjava v vidnem polju. Takrat je potrebno obiskati oftalmologa, da pregleda steklovino in očesno ozadje.

Lp

New Report

Close